Weddingmarkt en duurzaamheid focusthema’s op de Myplant & Garden in Milaan

Na twee jaar onderbreking door de pandemie was van 23 tot en met 25 februari de internationale sierteeltvakbeurs Myplant & Garden eindelijk terug, het belangrijkste Italiaanse evenement voor groenprofessionals. Dit jaar werd bijzondere aandacht besteed aan duurzaamheid, circulaire economie, resilience en milieu.

‘Novità Wedding’: duurzame bloemen voor een duurzame bruiloft

In perfecte afstemming met de editie 2022 was de prachtige ‘Novità Wedding’ stand, specifiek gericht op toelevering aan de omvangrijke Italiaanse wedding market. Deze unieke showcase van  tien Nederlandse bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben kreeg veel belangstelling.

Duurzaamheid was ook het centrale thema van het succesvolle seminar ‘Il Matrimonio Sostenibile’, een krachtig voorbeeld van de samenwerking tussen Italiaanse en Nederlandse partners, georganiseerd en gepresenteerd door Charles Lansdorp van FlowerAcademyIT en Simona Polli van de tijdschriften The Real Wedding en White Sposa. Het seminar was specifiek gericht aan wedding planners en floral designers. Clement Tulezi, voorzitter van de Kenya Flower Council en Michiel van Paassen van het Nederlandse bedrijf Marginpar deelden best practices op het gebied van duurzame teelt, maatschappelijk verantwoord ondernemen en circulaire water- en afvalbeheer.

Inspirerende workshop en fotoshoot

Het seminar werd verrijkt met een inspirerende workshop gegeven door floral designer en Nederlandse bloemsierkunstkampioen Dini Holtrop. Haar fantastische creaties trokken ook veel aandacht in de NL-stand.

Bij het seminar vond ook een fotoshoot plaats met bruidsjurken voor het seizoen 2022 van het merk Morilee in een prachtige omlijsting van Avalanche Roses. Deze laatsten vormden ook de decoratie van de stand van Bloomsacademy, tevens partner in het samenwerkingsverband ‘weddings and flowers’.

Een succesvolle deelname

Het Nederlandse ‘Novità Wedding’ collectief, het seminar, de workshop en de fotoshoot hebben veel belangstelling bij de bezoekers gewekt. De bedrijven waren zeer tevreden om er (weer) bij te zijn op Myplant & Garden na twee jaar onderbreking: kijk naar de video om meer hierover te horen van de deelnemers zelf

En zij deelden hun verwachtingen van hun deelname aan de beurs met ons: kijk naar de video

Met dank aan: Anthura, Arend Roses, Avalanche Roses, Bloemsierkunst HE-AS, Chrysal, Coloríginz, Dümmen Orange, FloweracademyIT, Hilverda Florist, Ichtus Flowers, La Nuova Floricoltura D’Amora, Lugt Lisianthus, Marginpar, OZ-Export, RGB Bamboo, Sonneveld Hydrangea, Voorn Spray Roses.