Webinar zonne- en bio-energiemarkt in Kroatië en Slovenië

Bent u als ondernemer of als kennisinstelling actief in de zonne- of bio-energiesector? Dan is dit webinar over de marktkansen in Kroatië en Slovenië interessant voor u. Doe mee op 10 februari om 14:00 uur en laat u bijpraten over hoe de markt voor zonne-energie en biomassa zich in deze veelbelovende landen ontwikkelt.

Tijdens het webinar krijgt u hier een brede update over de trends en kansen in deze sectoren die in een handig rapport zijn opgemaakt. Ook kunt u vragen stellen aan de uitvoerder van de marktstudie en aan ondernemers met ervaring in de regio.

Webinar zonne- en bio-energie Kroatië en Slovenië

Veel groeiruimte voor duurzame energie

Kroatië en Slovenië bieden veel mogelijkheden voor duurzame energie. De komende jaren zal de EU de verduurzaming van de energiesector stimuleren met financiële middelen. Kroatië en Slovenië investeren daarom tot in 2027 veel in de ontwikkeling en productie van energie uit hernieuwbare bronnen.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

In Kroatië en Slovenië zijn bijna geen producenten van geavanceerde zonne-energie en van technologieën op basis van hernieuwbare materialen uit de zee, land- en bosbouw (biobased technologieën). Op deze markten is veel behoefte aan technologie en oplossingen voor:

  • energiecentrales;
  • de productie en het gebruik van biomassa;
  • de opslag van energie.

Als u ervaring heeft met de overgang naar een biobased economie, zijn er ook kansen voor innovatieve oplossingen en bedrijfsmodellen voor groene en biobased energie.

Inzichten uit de marktanalyse

Tijdens het evenement krijgt u een presentatie van onze marktanalyse. We praten u bij over de laatste ontwikkelingen en te verwachten investeringen in de zonne- en bio-energiesector in Kroatië en Slovenië.

Lees de samenvatting van het rapport 'Market analysis on solar and biobased energy for Croatia and Slovenia' of vraag het volledige rapport aan.

Ecorys Hrvatska heeft in samenwerking met Ecorys Nederland deze marktstudie uitgevoerd in opdracht van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), en de Nederlandse ambassades in Kroatië en Slovenië.

Programma

Tijd Onderdeel
14:00 Opening, Kenneth Colijn (Adviseur Duurzaamheid Internationaal, RVO)
14:03 Welkomstwoord, Henk Voskamp (ambassadeur in Kroatië) en Johan Verboom (ambassadeur in Slovenië)
14:10 Presentatie 'Market analysis on solar and biobased energy for Croatia and Slovenia'. Maja Hranilović (Managing Director) en Ivana Ostojić (Team Leader), Ecorys Hrvatska d.o.o.
14:30 Vragen en antwoorden
14:35 De volgende stap in zakendoen in Kroatië en Slovenië. Marieke van der Wilk (Business Development Coördinator Kroatië en Slovenië, RVO)
14:40 Interview met ondernemers met ervaring in de regio
14:50 Vragen en afsluiting
15:00 Einde van het programma

Meld u gratis aan

Meld u aan voor dit webinar via Zoom. Dit kan tot uiterlijk 9 februari. Meedoen is gratis en de voertaal is Engels.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Marieke van der Wilk
Business Development Coach Kroatië en Slovenië, RVO
E: marieke.vanderwilk@rvo.nl  

of:

Kenneth Colijn
Adviseur Duurzaamheid Internationaal, RVO
E: kenneth.colijn@rvo.nl