Internationale kansen voor Nederlandse Agri-Tech en Food-Tech startups en scale-ups

Nederland heeft vele initiatieven die startups en scale-ups internationaal ondersteunen. Speciaal voor Nederlandse Agri-Tech en Food-Tech startups en scale-ups is er een online overzicht gemaakt van internationale kansen. Dit initiatief heeft als doel om deze kansen te benadrukken, toegankelijk te maken en in kaart te brengen. Het is onderdeel van het Globaliser+ programma dat DutchBasecamp uitvoert in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Vlaggen

DutchBaseCamp

DutchBasecamp is een stichting, opgericht in 2013. Het richt zich volledig op het internationale succes van startups en scale-ups door middel van vraaggestuurde programma's, tools, methodologie en een uitgebreid internationaal netwerk. Dit hebben ze al voor meer dan 500 bedrijven mogen doen.

DutchBaseCamp

Agri-Food Tech Globaliser Programma

DutchBasecamp biedt in 2021 twee Agri-Food Tech Globaliser waarvan er een reeds heeft plaats gevonden. Het is een 12 weken durend programma waaraan 6 tot 8 bedrijven deelnemen. Naast sessies en opdrachten heeft elke deelnemer 1-op-1 coaching van 1 van de 20 ervaren coaches die helpen bij internationalisatie vraagstukken. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan en kunnen de deelnemers rekenen op de inzet van het grote internationale netwerk van Nederlandse succesvolle ondernemers en experts. Zo zijn nu middels een rapport ook internationale kansen voor Agri-Tech of Food-Tech in kaart gebracht.

Agri-Food Tech Globaliser

Online rapport

Het online rapport bevat diverse data en bronnen met een beknopt overzicht over in totaal 15 landen die zijn gebundeld op een one-pager per land. Naast diverse online bronnen is er nauw samengewerkt met het Landbouw Attaché Netwerk. Hiervoor zijn interviews gehouden met een economische medewerker in Australië en 14 landbouwraden en -attachés in: Bulgarije, Canada, Colombia, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, India, Mexico, Polen, Roemenië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Oekraïne en Verenigde Staten.

Het online rapport is via de volgende link te lezen: https://www.dutchbasecamp.org/agrifoodtechopportunities

Benieuwd naar meer informatie? DutchBasecamp en het Landbouw Attaché Netwerk staan klaar om verder te ondersteunen en internationale kansen samen te valideren.