Radioprogramma tuinbouw in Egypte

Aanstaande donderdag 1 juli kun je vanaf 16:00 uur luisteren naar deel 1 van het radioprogramma ‘’Jungle Talks to Egypt’’. Na eerdere radio-uitzendingen over Kenia, Ethiopië, Zuid Afrika en Uganda, is voor het eerst Noord-Afrika aan de beurt. Ook landbouwraad Melle Leenstra doet actief mee aan dit radioprogramma. Deel 2 is een week later te beluisteren op donderdag 8 juli ook om 16:00 uur.

Egypte is het land van de farao’s, het land van de Nijl en van woestijnen. De rivier de Nijl is de levensader van het land, de reden voor de unieke beschaving die het land reeds duizenden jaren geleden kende en tot de dag van vandaag de voornaamste oorzaak dat Egypte ook op tuinbouwgebied een speler is om rekening mee te houden.

Gastsprekers

Melle Leenstra, de Nederlandse Landbouwraad in Egypte zal een eerste blik werpen op alweer het 20ste land in deze serie. Vervolgens zullen Gert-Jan Krook en Tarek El Said (Rijk Zwaan Egypte), Engy El Arnaouti (Bio Egypt) en Mohamed Elbassioni (Flora Mix Egypt) de huidige stand van zaken en de kansen in de nabije toekomst voor zowel kasgroenten als sierteelt schetsen.

Programma

Thema’s die aan bod zullen komen zijn onder meer de uitdagingen en kansen rondom om het thema ‘water’, de vorig jaar aangenomen ‘organic law’ en natuurlijk de wijze waarop je als investeerder, importeur of exporteur van kennis of technologie, een graantje mee kunt pikken van de enorme thuismarkt en de mogelijkheden die Egypte, een land met 104 miljoen inwoners, biedt voor export van tuinbouwproducten.

Jungle talks

Op donderdag 1 juli om 16.00 uur komen de 4 gasten uitgebreid aan het woord waarna een week later, op donderdag 8 juli, de bovengenoemde thema’s uitgewerkt zullen worden. Wanneer je meer wilt weten over Egypte, schakel dan zeker in en je krijgt in 2 uur tijd een goed beeld van de huidige situatie in de tuinbouw en de verwachtingen voor de komende jaren. Klik daarvoor op  www.paprikatastyradio.nl.   

‘Jungle Talks to Egypt’ wordt mogelijk gemaakt door Paprika Tasty Radio en Jungle Talks en wordt ondersteund door RVO. Na de radiouitzendingen zijn de programma’s als podcast te downloaden op Spotify via: https://bit.ly/JungleTalksPodcast  

Na 8 juli gaat Jungle Talks to the World op zomerreces en komt op donderdag 2 september terug met ‘’Jungle Talks to Turkey’’.