Radioprogramma tuinbouw in Japan

Het radioprogramma ‘’Jungle Talks to the World’’ gaat na Vietnam voor de tweede keer dit jaar naar Azie.The land of the rising sun, de gastheer van de Olympische Spelen en het land waar het eerste prototype van een tomatenplukrobot ontwikkeld wordt, staat op het programma, Japan! Ook de landbouwraad Evert Jan Krajenbrink doet actief mee.Een fascinerend land waar alles anders is dan waar dan ook ter wereld. Zo ook de tuinbouw. Deze nieuwe aflevering levert misschien geen eenvoudige antwoorden maar geeft wel een fascinerende blik op een land met vrijwel onbegrensde maar ook complexe mogelijkheden. Het is in twee delen te beluisteren op donderdag 3 juni en 10 juni van 16:00 tot 17:00 uur.

Japan is een eiland. Het heeft een enorme (weliswaar afnemende) bevolking van 127 miljoen inwoners. En het kent een zeer eigen cultuur die enerzijds gestoeld is op tradities, anderzijds haar blik sterk gericht heeft op de toekomst. Voor buitenstaanders is het niet eenvoudig om te doorgronden hoe Japan als land functioneert en hoe je tot zaken kunt komen. Dat gegeven is het vertrekpunt voor deze aflevering van ‘’Jungle Talks to Japan’’.

Jungle talks

Programma

De Landbouwraad in Tokio, Evert Jan Krajenbrink, zal samen met Akira Saito (Delphy Japan), Michel de Kok (Holland Web) en Jeroen van Leeuwen (Hortinnovate) een poging wagen om de geheimen van het ondernemen in Japan te ontrafelen. Ook zullen ze hun blik op de toekomst werpen en uitleggen waarom en hoe Japan niet alleen zelfvoorzienender wil worden, maar zelfs meer wil gaan exporteren. Kansen te over dus.... Echter, makkelijk zal het niet worden!

Op 3 juni om 16.00 uur komen de 4 gasten uitgebreid aan het woord. Een week later zullen ze in discussie gaan met elkaar over 4 thema’s die Japan als tuinbouwland nader zullen duiden. U kunt inschakelen op www.paprikatastyradio.nl.    

‘Jungle Talks to Japan’ wordt mogelijk gemaakt door Paprika Tasty Radio en Jungle Talks met ondersteuning door RVO. Na de radiouitzendingen zijn de programma’s als podcast te downloaden op Spotify via: https://bit.ly/JungleTalksPodcast