Franse vakbeurs CFIA gaat wel door in juni

De Franse Food Processing Exhibition opent een dag later dan gepland, maar gaat wel door!

Van 9 tot en met 11 juni a.s. vindt in Rennes, Bretagne, de vakbeurs Carrefour des Fournisseurs de l’industrie Agro-Alimentaire CFIA plaats. Het is één van de eerste Franse beurzen die weer doorgang kan vinden, dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen.

CFIA

De focus van deze internationale voedselverwerkingsvakbeurs ligt op 3 thema’s:

  • Ingredients & Processed foods
  • Equipment & Processes
  • Packaging & Conditioning

Op deze beurs kunt u 1800 Franse en internationale bedrijven ontmoeten, waaronder 19 Nederlandse. Zij presenteren in totaal zo’n 20.000 producten en services.

Een hybride event

De beurs speelt in op de huidige sanitaire omstandigheden en organisator GL Events koos ervoor een hybride event te creëren. U kunt het Parc Expo vlakbij de luchthaven van Rennes fysiek bezoeken en eindelijk weer uw huidige of toekomstige leveranciers, klanten en handelspartners ontmoeten op de beursvloer. Er wordt een SME-day georganiseerd waar specifieke informatie en advies beschikbaar is voor de kleinere en MKB bedrijven. U kunt een twintigtal conferenties bijwonen over nieuwe producten en trends. En in de “Factory of the future” worden demonstraties gegeven, ziet u operationele productielijnen en geven start-ups pitches over diverse innovaties.   

Maar ook via de website van CFIA (zie link onder dit artikel) kunt u ruim 100 podcasts beluisteren en meer dan 50 video’s bekijken waarin experts getuigen van hun ervaringen en in zullen gaan op de laatste ontwikkelingen in de sector op het gebied van bijv. sourcing, voedingsgewoontes en -trends, regelgeving, gezonde voeding, milieu innovatie, etc.

Innovation awards

Er is op CFIA een breed scala van 95 innovaties te ontdekken. U ontdekt hier nieuwe producten en technieken variërend van een proteïnerijke vegan product tot een Artificial Intelligence oplossing voor de supply chain; en van milieuvriendelijk luchtjeswerende “zero waste” verpakkingsfolie tot nieuwe ontsmettingsmethodes met lichttechniek.

Welke 4 van de 12 genomineerde Food Processing innovaties zullen dit jaar in Frankrijk de CFIA Innovation Awards winnen?

De innovaties zijn onderverdeeld in vier categorieën:

  • Ingredients & Intermediate food products
  • Equipments & Processes
  • Packaging & Conditioning
  • Quality, Health, Safety & Environment

Via onderstaande link kunt u meer informatie over de CFIA beurs inwinnen en een gratis badge aanvragen.