Overzicht Chileense Agro-Food sectoren: informatie en vooruitzichten

InvestChile (organisatie ter bevordering van investeringen) publiceerde een uitgebreid Engelstalig document met relevante informatie over de Chileense agro-food sector. Mocht u interesse hebben in de Chileense markt of op zoek zijn naar meer informatie, dan raden wij u aan het rapport te downloaden, en/of bij verdere vragen  contact op te nemen met het landbouwteam van de ambassade (stg-lnv@minbuza.nl) of met Cristian Sagal van InvestChile (csagal@investchile.gob.cl)

Invest Chile
©STG-LNV

In de introductie staat een beknopt overzicht van de omvang van de diverse landbouwsectoren en belangrijke exportproducten. De agro-food sector is goed voor 47 miljard USD in 2019. Dit zal de komende jaren naar verwachting verder  groeien. Naast vers fruit (6,6 miljard USD export) zijn vis en zeevruchten (6,5 miljard USD), bosbouwproducten (5,2 miljard USD) en wijn (1,9 miljard USD) de prominente exportproducten van de Chileense landbouw. In de onderstaande tabel uit het rapport meer details.

De export-georiënteerde Chileense economie heeft goede handelsrelaties met zowel de VS als China, de belangrijkste afzetmarkten voor de agro-food producten. Nederland is hiernaast mede door Rotterdam de belangrijkste Europese toegangspoort voor Chileens fruit. In Latijns Amerika is Chili koploper op de internationale ranglijsten zoals: Ease of Doing Business, Logistics, Competitivesness en Food Security. Deze scores onderstrepen de vooruitstrevendheid en openheid van de Chileense economie.

Het rapport gaat  verder in op de snelgroeiende industrieën en sectoren met veel potentieel zoals: duurzame verpakkingen, aquaculture, en verwerkte gezonde voeding. Hiernaast wordt er een overzicht gegeven van import/export tarieven, relevante overheidsorganisaties en contacten binnen de Chileense agro-food industrie. Kortom voldoende reden om uw kansen op Chileense markt verder te bestuderen.

©STG - LNV