Radioprogramma tuinbouw in het Verenigd Koninkrijk

Op donderdag 25 maart wordt de laatste Nederlandstalige ‘Jungle Talks to ...’ uitgezonden op Paprika Tasty Radio. Iedere 2 weken belicht het programma de ontwikkelingen van de tuinbouw in een specifiek land. Deze week is het Verenigd Koninkrijk aan de beurt. Ook landbouwraad Tim Heddema sluit hierbij actief aan. Vanwege de positieve ervaringen en de wens om nog meer luisteraars te krijgen, gaat deze serie vanaf april in dezelfde opzet verder in het Engels.

Het land dat ons recentelijk meer dan welk ander land ook in Europa heeft beziggehouden: Groot Brittannië. Brexit is een feit, ook al is veel regelgeving uitgesteld. Maar zelfs zonder Brexit is het VK een tuinbouwland waar veel over valt te vertellen en dat gaan we doen!

Gastsprekers

Landbouwraad Tim Heddema verzorgt de inleiding en doet als gastspreker mee. Daarnaast sluiten ook Gerard Vonk (Tangmere), Pleun van Malkenhorst (Thanet Earth) en Jonathan Zwinkels (Madestein) aan en vertellen zij over hun ervaringen.

Dat de tuinbouwproductie in Groot Brittannië zal groeien en de schaalgrootte toe zal nemen, staat buiten kijf. Maar betekent dat dat alle huidige bedrijven op hun lauweren kunnen rusten? Is er straks nog wel voldoende (seizoens)arbeid beschikbaar? En hoe vul je in het VK straks je energiebeoefte in? Tot slot, hoe wapen je je tegen de enorme macht van de retail?

Luister mee!

Geen eenvoudige, wel een uitdagende puzzel waarvan stukjes gelegd zullen worden door inspirerende gasten op donderdag 25 maart tussen 16.00 en 17.30 Nederlandse tijd op www.paprikatastyradio.nl. De live uitzending zal de week erna herhaald worden.

Terugluisteren

Alle eerdere radio-uitzendingen van deze serie zijn terug te beluisteren als podcast op http://www.goedemorgen.podbean.com. Je vindt ze terug middels het trefwoord 'jungle talks' in de zoekfunctie op de home.

Eerdere afleveringen gingen onder andere over Canada, Polen, Ethiopië, Duitsland, China, Brazilië, Oekraine, Italië en Kenia met actieve deelname van de landbouwraad in het betreffende land.

Jungle talks