CambridgeHOK overgenomen door Nederlands consortium Atrium Agri

CambridgeHOK, een Britse producent van kassen en tuinbouwinstallaties, is overgenomen door het Nederlandse tuinbouwconsortium Atrium Agri. CambridgeHOK wordt het zesde bedrijf in het consortium, naast Havecon, VB, PB tec, Bom Group en VEK Adviesgroep. Bestuursleden Patrick Harte en Louis Bradley van CambridgeHOK zullen aanblijven en zullen zorgdragen voor de dagelijkse bedrijfsvoering met ondersteuning vanuit Atrium Agri.

Kas

CambridgeHOK, bestaande uit Cambridge Glasshouse, CambridgeHOK Construction en Hotbox International, levert naast volledig gebruiksklare oplossingen in de glastuinbouwsector ook expertise in vertical farming en is in het VK de meest vooraanstaande leverancier van technische oplossingen voor de productie van cannabis. De overname van CambridgeHOK verstevigt dan ook het aanbod van Atrium Agri op de Britse markt.

Dat er kansen liggen op de Britse markt voor volledig geïntegreerde oplossingen in de glastuinbouwsector blijkt ook uit een project van een ander lid van Atrium Agri, namelijk Bom Group. In het Low Carbon Farming project zullen op drie locaties met een gezamenlijke oppervlakte van 290.000 m2 tomaten, komkommers en paprika’s worden geteeld die in ongeveer 5% van de binnenlandse vraag kunnen voorzien.