Fotoreportage Holland Paviljoen Foodex 2021 Japan

De 46e editie van de Foodex Japan is op 9 maart jl. in hybride vorm begonnen met zo’n 1.300 exposanten in de Makuhari Messe. Sinds de eerste editie van de beurs, en nu voor de 45e keer, is Nederland er vertegenwoordigd met een Holland Paviljoen. Vanwege de Japanse inreisbeperkingen namen 13 Nederlandse bedrijven virtueel deel aan de beurs. Hun zaken werden op de stand behartigd door Daan Busscher, van Export Partner B.V.

Ondanks de coronavirus pandemie trok de grootste beurs voor voedselproducten in Azië toch nog meer dan 12.000 bezoekers in de eerste twee dagen.

Bezoek Nederlandse Ambassadeur

Op de 2de dag van de beurs bracht de Nederlandse Ambassadeur in Japan, Peter van der Vliet, een bezoek aan het Holland Paviljoen. In de middag gaf de Landbouwraad in Japan, Evert Jan Krajenbrink, een borrel waar onder meer de voorzitter van de All Japan Chefs Association, en afgevaardigden van diverse importeurs en bracheorganisaties bij elkaar kwamen.

Japan Foodex
Peter van der Vliet, Nederlandse Ambassadeur bij Holland Paviljoen Foodex

Speciale Film "Sustainable food for future generations"

Voor Foodex Japan 2021 werd een speciale film gemaakt, met als titel "Sustainable food for future generations" over de kracht van de Nederlandse voedselindustrie.

Sustainable food for future generations – A Dutch invitation to collaboration

English spoken with Japanese subtitles

The Netherlands has long been known in Japan as a supplier of high-quality ingredients, but the Netherlands is now also devoting more and more attention to attractive consumer products, stimulated in part by the recent free trade agreement between EU-Japan. Extra attention will be paid at Foodex for high-quality and sustainable food from the Netherlands. Authenticity and quality are important for the Japanese market, which is why a special video was made for the fair with a focus on: Sustainable food from Holland; Local products; Durability; Innovative products, eg in the field of health and functional food.

Online Foodex 2021 en Webinar

De  Online Foodex 2021 zal lopen tot 8 oktober a.s.  en voor de volgende editie in 2022 zal Export Partner een Webinar organiseren om belangstelling op te wekken onder Nederlandse bedrijven om toe te treden tot de lucratieve Japanse markt.