Kansenwebinar Water voor de landbouw in de Maghreb dinsdag 9 maart

Bent u actief op het gebied van duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van water in de landbouw? Ontdek uw kansen in Marokko, Algerije en Tunesië tijdens het online kansenseminar op 9 maart!

Tijdens dit webinar delen we de resultaten van de recente marktstudie over water en landbouw in de Maghreb en kunt u in gesprek met experts en de landbouwraden in Algiers en Rabat.

Zoet water

De beschikbaarheid van zoet water is de grootste uitdaging van de Noord-Afrikaanse landbouw. Daarom zetten deze 3 landen in op beter beheer en efficiënter gebruik van water in de land- en tuinbouw. Deze landen hebben grote behoefte aan moderne technologie om het watergebruik te verbeteren, water te hergebruiken en verspilling tegen te gaan. De waterproblematiek wordt aangewakkerd door klimaatverandering en ook bodemverzilting vraagt om nieuwe oplossingen.

Deze studie geeft inzicht in deze problematiek en beschrijft ook enkele business cases. Hierin komen uitdagingen van boeren en overheden aan de orde en wordt ingegaan op de mogelijke inzet van Nederlandse technologie. De studie komt binnenkort voor u online bij RVO.

Water

Deelname webinar

Meld u aan voor het kansenwebinar. Deelname is gratis.

Meer weten?

Op zoek naar contacten op het gebied van water en landbouw in Marokko? Meld u dan aan voor de virtuele handelsmissie naar Marokko van 19-22 april!

Voor vragen over dit kansenwebinar kunt u contact opnemen met Kim Romeijn, Business Development Noord-Afrika. U kunt haar mailen via kim.romeijn@rvo.nl.