Radioprogramma over tuinbouw in Polen

Jungle Talks en Paprika Tasty Radio bespreken via een Nederlands tweewekelijks radioprogramma ontwikkelingen van de tuinbouwsector in verschillende landen. De landbouwraden nemen ook actief aan deze uitzendingen mee. Deze keer is het de beurt aan Polen en doet ook landbouwraad Carolien Spaans mee. Schakel donderdag 25 februari vanaf 16:00 uur in op de live uitzending en kom meer te weten over de tuinbouwontwikkelingen in dit land en de ervaring van Nederlandse bedrijven.

Deelnemers

De landbouwraad vanuit de Nederlandse ambassade in Warschau, Carolien Spaans, zal samen met Ton van Eijk (Lek Habo / zelfstandig adviseur), Kees van Rijn (general manager Bart Kwiaty) en Flora Munster (general manager Flora Tulips) haar licht laten schijnen op een land dat allang geen ontwikkelingsland of communistsch land meer is, maar wat dan eigenlijk wel?  

Programma

Wat weten we eigenlijk over Polen? Is het een groeiende markt voor sierteelt exporteurs? In welke mate worden er kasgroenten geconsumeerd en / of geproduceerd? Velen kennen Polen eigenlijk alleen door de ogen van onze Poolse medewerkers, maar is dat geen gemiste kans?

Polen is in 2004 toegetreden tot de Europese Unie en dat heeft er vanuit Nederlands perspectief vooral toe geleid dat we in korte tijd een enorme hoeveelheid nieuwe medewerkers mochten verwelkomen. Inmiddels zijn de Poolse arbeidskrachten niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuinbouw.

Dat Polen zelf als exportland flink aan het klimmen is op de statistische ladders en dat er hoogwaardige lokale productie in kassen te vinden is, in zowel de sierteelt als in de kasgroente, biedt kansen voor Nederlandse ondernemers. Of we wel voldoende oog hebben voor die kansen, zal een van de vragen zijn die aanstaande donderdag centraal staat in deze nieuwe uitzending.

"Jungle Talks to Poland" wordt mogelijk gemaakt door Paprika Tasty Radio en Jungle Talks met ondersteuning door RVO. Na Ethiopie twee weken geleden, belooft ook dit weer een interessante aflevering te worden die stof tot nadenken zal geven.

Luister mee!

Schakel in op donderdag, 25 februari op www.paprikatastyradio.nl om 16.00 uur en blijf luisteren tot 17.30 uur. De live uitzending zal de week erna herhaald worden.

Eerdere afleveringen

Alle ‘Jungle Talks to ...’ afleveringen vind je als podcast terug op http://www.goedemorgen.podbean.com via zoekfunctie op trefwoord Jungle Talks.

Jungle talks