Nieuw overzicht Mexicaanse importvereisten agri-foodproducten

Voor een aantal landen heeft het Amerikaanse Ministerie van Landbouw onlangs een zogenoemd FAIRS rapport gepubliceerd. Zo ook voor Mexico.
Food and Agricultural Import Regulations and Standards (FAIRS) landenrapporten geven een overzicht van de belangrijkste wetten en regels voor landbouwproducten en levensmiddelen, en de betreffende importregelgeving die gelden in een land.

Verschillende overheidsinstanties
Vier Mexicaanse overheidsinstanties reguleren de invoer van landbouwgoederen en -producten. De HS-code (Harmonized System code) van het product bepaalt welke instantie verantwoordelijk is voor de regulering. In sommige gevallen kunnen dit meerdere instanties betreffen.

Volledig overzicht
Het Engelstalige rapport geeft een volledig overzicht van onder andere algemene voedselwetgeving, etiketteringsvereisten, verpakkingsvereisten, verordeningen inzake additieven en pesticiden. Ook wordt er verwezen naar de online zoekmachine waar de fytosanitaire en veterinaire importvoorwaarden voor plantaardige en dierlijke producten kunnen worden opgezocht.

Containervervoer

Hoewel het rapport is geschreven voor belanghebbenden in de Verenigde Staten bevat het rapport zeer nuttige informatie voor Nederlandse bedrijven die landbouwproducten of levensmiddelen naar Mexico exporteren, of van plan zijn dat in de nabije toekomst te gaan doen. Het wordt daarnaast ten zeerste aanbevolen samen te werken met een ervaren douane-agent.