Radioprogramma tuinbouwontwikkelingen in China

Jungle Talks en Paprika Tasty Radio bespreken via een Nederlands tweewekelijks radioprogramma ontwikkelingen in de agrosector in verschillende landen. Ook de landbouwraden nemen actief aan deze uitzendingen mee. Na Kenia, Italië, Oekraïne, Brazilië is nu China aan de beurt. De uitzending is op 26 november om 14.00 uur te beluisteren via www.paprikatastyradio.nl.

‘’De dag van de tuinbouw’’ op 23 april was de aanleiding voor Jungle Talks en Paprika Tasty Radio om de handen in elkaar te slaan en een serie afleveringen te maken over de wereldwijde tuinbouw, gezien door de ogen van Nederlanders in den vreemde. Sinds 1 oktober ondersteunt RVO het programma. Deze aflevering over China is de laatste van dit jaar.

Jungle Talks
Beeld: ©Ruben Lundgren

Programma

China is de laatste decennia in sneltreinvaart een economische wereldmacht geworden. Ook op tuinbouwgebied laat het land zijn stem inmiddels gelden. De sector ontwikkelt zich razendsnel en kan rekenen op interesse van Chinese multinationals zoals bijvoorbeeld Alibaba en Tencent.
Wat betekent dit voor Nederland als tuinbouw wereldmacht? Moeten we de Chinese expansiedrift omarmen en samenwerken of is het verstandiger om eigen koers te blijven varen? En wat is die koers eigenlijk in een tijd waarin zo ongeveer alles aan exponentiële verandering onderhevig is?
 

Sprekers

Grote vragen die besproken zullen worden met uiteraard de Landbouwraad in Beijing, Wouter Verheij, maar ook met Jim Koop namens het World Horti Center, Fulco Wijdooge van Ridder en Henry Hsieh van Dümmen Orange. Het belooft een enerverende afsluiting te worden van een serie waarin eerder landen als Mexico, Spanje, Zuid Afrika, Verenigde Arabische Emiraten, Oekraïne, Costa Rica, Italië, Kenia en Brazilië voorbij zijn gekomen. 

Op 26 november om 14.00 uur zal Ed Smit de laatste Jungle Talks to... van dit jaar presenteren. Afsluiten doe je in stijl, en China is zonder enige twijfel een land dat bewondering oproept, angst inboezemt, controversieel is. China zal de toekomst van de tuinbouw in Nederland zonder enige twijfel gaan beïnvloeden. Goed dus om op de hoogte te blijven van wat daar gebeurt!

Luisteren en terugluisteren

Luisteren kan via  www.paprikatastyradio.nl. De live uitzending zal de week erna herhaald worden. Alle ‘Jungle Talks to’ afleveringen vind je als podcast terug op http://www.goedemorgen.podbean.com/.