Radioprogramma kansen tuinbouw in Brazilië

Jungle Talks en Paprika Tasty Radio bespreken via een Nederlands tweewekelijks radioprogramma ontwikkelingen in de agrisector in verschillende landen. De landbouwraden nemen ook actief aan deze uitzendingen mee. Na Kenia, Italië en Oekraïne is nu Brazilië aan de beurt. De uitzending is op 12 november vanaf 16.00 uur te beluisteren via www.paprikatastyradio.nl.

Deze serie radioprogramma's is begin oktober van start gegaan. Deze week gaat presentator Ed Smit in gesprek met onder meer Bert Rikken, landbouwraad in Brazilië. Hij zal in vogelvlucht een overzicht geven van de ontwikkelingen en kansen in de land- en tuinbouw in dit land.

©Adobe Stock

Sprekers

Op 12 november, van 16.00 -17.30 uur, gaat presentator Ed Smit in gesprek met Arjan Kouwenhoven, voormalig oprichter van Formflex en inmiddels eigenaar van Fonte Verde Agro. Arjan zal zijn ervaringen delen als startende ondernemer in de groenteproductie in Brazilië en de uitdagingen, maar vooral ook de kansen toelichten. Vervolgens praat hij met de Nederlands-Braziliaanse tuindersdochter Simone van Oene, nu werkzaam voor Dümmen Orange en Jerry Van der Spek, directeur van sierteelthandelsbedrijf ADF Online, verder over de trends op sierteeltgebied en de laatste stand van zaken in productiegebied Holambra. Bert Rikken, landbouwraad in Brazilië geeft een toelichting over de rol van het landbouwteam vanuit de Nederlandse ambassade in Brasilia en het Nederlands consulaat in Sao Paul bij het uitwerken van kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Luister mee en terug

Jungle Talks en Paprika Tasty Radio hebben allebei als doel om mensen met elkaar te verbinden door ze te voorzien van informatie en entertainment. Dit najaar maken zij wederom samen een tuinbouwradioprogramma dat over grenzen heen kijkt en stapt waarbij Nederlanders in het buitenland de trends en ontwikkelingen in de tuinbouw delen met de luisteraars.
Behalve Paprika Tasty Radio, ondersteunt RVO deze serie en geeft de Nederlandse Landbouwraad ter plekke een overzicht van de tuinbouwsector in zijn of haar werkgebied.

Wil je meeluisteren? Schakel dan op 12 november vanaf 16.00 uur in via www.paprikatastyradio.nl. De live uitzending zal de week erna herhaald worden. Jungle Talks to...besprak eerder de ontwikkelingen in Kenia, Italië en Oekraïne. Alle afleveringen zijn terug te beluisteren via podcast op http://www.goedemorgen.podbean.com/.