Kansen in de Spaanse agritech-markt

Volgens ICEX – Spain Trade and Investment, onderdeel van het Spaanse Ministerie van Industrie, Handel en Toerisme, heeft de Spaanse landbouw digitale modernisering nodig om de productiviteit te verhogen en de efficiëntie en productie te verbeteren.

Datagri
Beeld: ©ICEX / ICEX

Spanje heeft het grootste aandeel van het BBP van de landbouw en de tweede in termen van landbouwgebied in de EU.

De belangrijkste landbouwproducten in Spanje zijn granen, olijfgaarden voor verwerking in molens, wijngaarden, zonnebloemen voor industrieel gebruik, fruitbomen en groenten.

Spanje staat natuurlijk ook voor de wereldwijde uitdaging om meer voedsel op een duurzame manier te produceren. Om dit te kunnen bewerkstellingen heeft Spanje volgens ICEX behoefte aan o.a. de volgende technologieën:

  • Gewasbescherming
  • Plant Science
  • Indoor farming
  • Diertechnologieën
  • Sensoren en slimme landbouwsystemen en -machines
  • Ag marktplaats en fintech

Onlangs nam prof.dr.ir. Laurens Klerkx van Wageningen University & Research deel aan het Spaanse DATAGRI 2020 webinar, waar experts uit de hele wereld samengebracht werden tijdens de ‘1e week van de Digitalisering van de landbouw- en voedingsmiddelenindustrie’. Ga voor meer informatie over het seminar naar:

DATAGRI 2020 Webinar