Japan: 16 oktober, Online lelie-event op de ambassade

Op 16 oktober organiseert i-Bulbs Japan een leliepromotie event op de Nederlandse ambassade in Tokio. Met deze activiteit wil de organisatie de Japanse bloemensector in deze moeilijke Coronatijden een steuntje in de rug geven.

©Keita Sawa
Leliepromotie Japan 2019

De Covid-19 pandemie heeft aanzienlijke invloed op de bloemensector in Japan. Wegens de annulering van diverse evenementen, zoals bruiloften, en het afschalen van uitvaartdiensten en een dalende vraag naar bloemstukken voor zakelijke doeleinden, kampt de branche, net als de rest van de wereld, met een krimpende verkoop van zowel bloembollen als snijbloemen

Lily Promotion Japan, een organisatie die zich al jarenlang bezig houdt met de bevordering van de Nederlandse bloemensector in Japan, probeert aandacht voor de tulpen en vooral lelies te vragen door op 16 oktober de naam van een nieuwe lelie aan te kondigen op de Nederlandse Residentie. Peter van der Vliet, de Nederlandse Ambassadeur in Japan, is de digitale host. De naam van de nieuwe lelie is van een bekende persoon die de relatie tussen Nederland en Japan belichaamt.

Aansluitend vinden er twee digitale evenementen plaats; de aankondiging van de nieuwe "Lovelily Ambassadors" door Evert Jan Krajenbrink, Landbouwraad in Tokio, gevolgd door een webinar onder de titel "Corona schok: invloed op de wereldwijde bloemensector en vooruitzichten voor de Japanse bloemenindustrie". Meer informatie over aanmelding is hieronder te vinden.

Digitale evenementen ter promotie van lelies in Japan

Datum:  vrijdag, 16 oktober 2020

Programma en Inschrijving :


14:00-15:00     
Doopceremonie nieuwe leliecultivar en aankondiging Lovelily Ambassadors  via YouTube live vanuit de Residentie.
Inschrijving niet nodig. Klik op


15:10-17:00     
Webinar "Corona schok: invloed op de wereldwijde bloemensector en vooruitzichten voor de Japanse bloemenindustrie." (via Zoom)Programma: (link)
Aanmelding via de onderstaande link voor 15 oktober
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_TSs6gjWISO6mFtYRaMA_pA

(how to fill in the form)

©Keita Sawa
©Keita Sawa

Eerdere bloem-gerelateerde activiteiten op de Ambassade:

Leliepromotie in Japan
Virtuele openstelling tulpentuin Nederlandse ambassadeur in Japan

Bekendmaking Lily Ambassadeurs 2020 in Tokio


En verder:
Bloembollenexport naar Japan in 2020 mogelijk door aanvullende BKD