Brazilië, MAPA verhoogt controle op invoer via e-commerce

Het Braziliaanse Ministerie van Landbouw MAPA vraagt burgers om meer alertheid bij via e-commerce binnenbrengen van zaden uit het buitenland. 

Zaden
©Gabriel Zapella/Cidasc

De ongeoorloofde invoer van planten en zaden kan ongedierte of ziekten introduceren die niet bestaan ​​of worden uitgeroeid in het land, naast economische verliezen. Een speciale team van MAPA legt zich toe op de controle van deze stroom.

Het ministerie benadrukt hiermee de risico’s van het binnenbrengen van zaden van oorsprong waarvoor Brazilië nog geen fytosanitaire eisen heeft opgesteld en die niet worden gedekt door de fytosanitaire certificering die is afgegeven door de fytosanitaire autoriteit van het exporterende land.

Lees het artikel in het Portugees, onderstaande link.

Gerelateerd:  De lijst met producten met geautoriseerde import kan gratis worden geraadpleegd op het elektronische adres van MAPA.