Pure Harvest Smart Farms en Sultan Center zoeken kassenbouwer in Koeweit

Het VAE bedrijf Pure Harvest Smart Farms en The Sultan Center, de grootste supermarktketen in Koeweit, zijn een meerjarig strategische samenwerking aangegaan in een project met een waarde van 30 miljoen euro

Pure Harvest zal een high-tech farm realiseren in Koeweit waarin diverse lokaal geproduceerde gewassen zullen worden gekweekt, die direct aan The Sultan Center's supermarkten geleverd kunnen worden. Voor dit project is men nog op zoek naar een kassenbouwer.

Biologisch geteelde groenten en fruit variaties, gekweekt in de high tech farm van Pure Harvest zullen exclusief verkocht worden in The Sultan Center (TSC). De faciliteit zal gewassen zoals tomaat, wijnstokgewassen, bessen en bladgroenten leveren. Ook zal er een bezoekerscentrum gerealiseerd worden op het terrein voor klanten van TSC. De opening van het project staat gepland voor volgend jaar. Middels deze partnership spelen TSC en Pure Harvest Farm in op voedselzekereid, waterconservering, economische diversificering en duurzaamheid als prioriteitsthema's in Koeweit en de bredere Golfregio. Pure Harvest Smart Farms werkt al langer samen met investeerder Wafra International Investment Company.

Voor het persbericht van Pure Harvest Smart Farms klik hier.
Zie ook UAE's Pure Harvest to open 30m facility in Kuwait to supply retailer Sultan Center.

©GreenhousesForum