Bulgarije: de tarweopbrengst is dit jaar 25% lager

Dit jaar zouden de exportmogelijkheden moeten worden beperkt om het tegenovergestelde te voorkomen - de invoer van tarwe, zei de minister van Landbouw.

Wheat

Volgens operationele gegevens is 4,6 miljoen ton de opbrengst van tarwe voor dit jaar, zei de minister van Landbouw Desislava Taneva.

96% van de oogstcampagne voor dit jaar is voorbij, er worden record lage opbrengsten gerapporteerd. Dit werd verklaard door de minister van Landbouw Desislava Taneva.

Volgens het ministerie is de geoogste tarwe dit jaar 4,6 miljoen ton, dat is 300 duizend ton minder dan gepland.

Desislava Taneva: "We voorspellen een productie van 4,9 miljoen ton, maar deze is lager - 4,6 miljoen ton. We hebben echter een reserve van ongeveer 300 ton van vorig jaar, wat betekent dat ons voorraad weer ongeveer 4,9 miljoen ton bedraagt. "

De opbrengst is dit jaar ongeveer 25% lager.

Ze noemde de sterke droogte in de herfst van vorig jaar en het gebrek aan vochtreserve in de bodem als reden voor deze afname.

Desislava Taneva: "Zes districten zijn bijzonder getroffen. Daaronder is de graanschuur van Bulgarije - Dobrudja. 1,2 miljoen decares worden daar geoogst, en er zijn veel 100% mislukte gebieden. Silistra, Dobrich, Varna, Burgas, deels Yambol en Stara Zagora hebben recordlage opbrengsten, er is nog nooit zo weinig graan geoogst."

“Als we de referentie voor bodemvocht vanaf december 2019 nemen, is er nog maar 10% van de vereiste hoeveelheid aan vocht.”

Taneva herinnerde eraan dat we geleidelijk aan steeds hogere opbrengsten registreren, en vorig jaar rapporteerden we ons record van tarwe-export - 4,8 miljoen ton, waarmee we op de 11e plaats in de wereld staan ​​wat betreft graanexport.

Dit jaar zouden de exportmogelijkheden moeten worden beperkt om het tegenovergestelde te vermijden - import van tarwe, kondigde Taneva aan.

De minister van Landbouw verzekerde dat er voldoende tarwe is voor de productie van brood en veevoeder in het land, waarvoor 1,5 miljoen ton tarwe nodig zijn.

Bron: Agri.bg