Biomassa specialisten uit de hele wereld virtueel bijeen

Van 6 tot en met 9 juli 2020 vond de 28e European Biomass Conference & Exhibition (e-EUBCE) compleet online plaats. De Nederlandse Ambassade in Frankrijk en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verzorgden een Netherlands Lounge in het Netherlands Pavilion. Dit paviljoen, waar ook WUR en TNO deel van uitmaken, kan nog tot september 2020 online bezocht worden.

Biomassa

Op maandag 6 juli trok de openingssessie van het event 1530 bezoekers. Het beursgedeelte had die dag 1784 bezoekers.

e-EUBCE stond in het teken van economisch herstel en klimaatbeleid.

Ondanks de huidige reisbeperkingen als gevolg van COVID-19, kwamen internationale experts uit 87 landen bijeen. Wetenschappers, bedrijven en diverse instellingen verzorgden 540 online presentaties en hielden 65 webinars.

Europese beleidsmakers noemden de conferentie zeer relevant voor de huidige politieke agenda.

Zowel tijdens de conferentie als op de digitale beursvloer was er een geanimeerde uitwisseling over diverse onderwerpen variërend van biomassa tot biobrandstoffen en vloeibare biomassa voor warmte en elektriciteit, transport en biobased producten. Alle aspecten van de waardeketens kwamen aan de orde, van bevoorrading en logistiek tot scheidings- en conversietechnologieën, van industriële toepassing van onderzoeksresultaten tot milieueffecten, van markt en handelsaspecten tot beleidsstrategieën. En niet in het minst de rol van biomassa in geïntegreerde energiesystemen.

Volgend jaar zal EUBCE indien mogelijk weer fysiek plaatvinden in Marseille, van 26 tot 29 april 2021.

Het interactieve platform en alle multimediacontent blijft online tot september 2020. U kunt in de Exhibition Hall stands vinden van organisaties en bedrijven die deelnamen. In het Netherlands Pavilion vindt u video’s en documenten van Nederlandse deelnemers.

Voor meer informatie: par-lnv@minbuza.nl