België: lancering van 2 marktconsultaties voor bouw van pluimveestal en tuinbouwkas

2 Vlaamse onderzoeksinstellingen hebben een oproep gelanceerd gericht aan Europese ondernemingen en onderzoeksinstellingen voor een marktconsultatie. Het doel van deze marktconsultaties is hun wensen t.a.v. de bouw van een nieuwe pluimveestal en tuinbouwkas te 'matchen' met (deel-)oplossingen afkomstig uit de markt.

Marktconsultatie "Klimaat- en energieneutrale pluimveestal"

Het Vlaamse Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek (ILVO) wil een nieuwe proefstal voor vleeskippen bouwen, die zal dienen als voorbeeld voor de pluimveeindustrie in Vlaanderen. ILVO heeft de ambitie om een klimaat- en energieneutrale stal te bouwen.

Het doel van de marktconsultatie is na te gaan in hoeverre ondernemingen oplossingen kunnen aanreiken die aansluiten bij de behoeften en wensen van ILVO, en hoe innovatief, haalbaar (qua tijd, budget, ontwikkelingstraject, enz.) deze oplossingen zijn. De uitkomst van marktconsultatie zal als input voor de overheidsaanbesteding voor de bouw van de proefstal dienen. De lancering van deze overheidsopdracht is voorzien voor het najaar van 2020.

Voor deze marktconsultatie mikt ILVO op ondernemingen en onderzoeksgroepen die kennis en ervaring hebben in het combineren van klassieke en hernieuwbare technieken voor klimaatautomatisering in industriële omgevingen. ILVO geeft daarbij de voorkeur aan een technische expert boven een verkoopmedewerker.

De marktconsultatie zal plaatsvinden op woensdag 9 september 2020 te Melle (Gent).

Meer informatie

Marktconsultatie "VERTIHYDRO : verticale hydroinstallatie voor optimaal ruimtegebruik in glasserre"

Het Vlaamse onderzoeksinstituut Inagro lanceert een marktconsultatie voor de ontwikkeling en bouw van 2 pilootinstallaties in een meerlagige 12 meter hoge kas voor blad- en vruchtgroenten. De installaties voor vertikale teelt zullen als demonstratiesystemen voor telers dienen.

Het doel van de marktconsultatie is het aanscherpen van de vereisten die zullen worden opgenomen in de toekomstige overheidsaanbesteding. Bedrijven en kennisinstellingen hebben ook de mogelijkheid om tijdens de marktconsultatie hun expertise voor te stellen met het oog op latere deelname.

Voor deze marktconsultatie mikt Inagro op bedrijven en onderzoeksinstellingen die actief zijn op het gebied van teeltinstallaties, automatisering en/of de bouw en ontwikkeling van elektromechanische installaties op maat. Ook marktpartijen met kennis van nieuwe teelttechnieken in bladgroenten en vruchtgroenten of aangrenzende domeinen zijn welkom.

De marktconsultatie zal plaatsvinden op donderdag 24 september 2020 te Rumbeke-Beitem (Roeselare). Deadline voor inschrijving is 17 september 2020.

Meer informatie