"Un bijou fleuri pour vous dire merci! "

Met deze woorden deelde ambassadeur Pieter de Gooijer van de Nederlandse ambassade in Frankrijk 500 bossen tulpen uit aan het zorgpersoneel van ziekenhuis Necker aan het einde van de straat. Met deze tulpen wilden het Netwerk van Landbouwattachés (LAN) en de ambassade de zorgverleners danken voor hun enorme inzet tijdens deze moeilijke  coronacrisis.

Het burengebaar is tot stand gekomen in samenwerking met Jan de Boer van Barendsen. Jan ging op zoek naar bijzondere tulpen en kwam terecht bij Dolf de Wit & Zn. en familie Van der Wereld en veredelaar World Flower in Breezand in het uiterste noorden van Noord-Holland.

ambassadeur brengt bloemen in Parijs

De tulpen zijn nieuwe variëteiten en hebben tongstrelende namen als Tulip Icecream Banana en Strawberry. De tulpen zijn ontwikkeld in een consortium. Dit is een tulpenveredelingsgroep waar elke deelnemer geld inlegt om de kosten van ontwikkeling van nieuwe rassen te delen en vervolgens ook de opbrengsten. Het ontwikkelen van nieuwe rassen kost meer dan 20 jaar. De groep achter de Ice Cream tulpen is Vertuco: https://vertuco.nl/

De tulpen stonden een paar dagen geleden nog op het veld, zijn in kleurrijke bosjes gemengd en op transport gegaan naar Parijs. Een contact van Barendsen, bloemisterij Les Jumeaux Fleuristes in Parijs, heeft gezorgd voor het vervoer over de laatste kilometers naar Hôpital Necker. Waarna de ambassadeur 500 zorgverleners kon blij maken met een bosje kleurrijke tulpen uit Nederland.