Marktonderzoek naar kansen voor Nederland in Mexicaanse tuinbouw & sierteelt

De Mexicaanse tuinbouw en sierteelt sector bieden volop kansen voor het Nederlands bedrijfsleven. De Mexicaanse sector, die zich wil innoveren, verduurzamen en productiever en efficiënter wil worden, staat open voor een innovatieve en technologische ontwikkeling, waarbij Nederlandse kennis uitstekend van pas komt. Met productie voor de interne markt en export naar voornamelijk de VS en Canada, biedt Mexico vele kansen voor  Nederlandse bedrijven voor zowel de tuinbouw als de sierteelt.

Dit en meer leest u in een recent uitgevoerde marktstudie over de Mexicaanse marktsituatie, kansen en aanbevelingen voor Nederlandse geïnteresseerde bedrijven die de Mexicaanse markt willen betreden.

Het rapport is nog vóór de corona-crisis opgesteld in opdracht van de Nederlandse Ambassade in Mexico in het kader van de handelsmissie die zou plaatsvinden onder leiding van Minister President Mark Rutte eind april 2020. Hoewel de situatie op korte termijn er enigszins anders uit kan zien in verband met de gevolgen van de corona-crisis, verwachten wij dat de beschreven lange-termijn-trends geldig blijven.

Lees het volledige rapport via de link van het RVO, of in het document hieronder.