Italiaanse prijs voor Nederlands varkensvlees

Varkensvlees van Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) is in Italië in de prijzen gevallen. KDV levert vlees met de zogeheten Antibioticavrij Leven Garantie aan vleeswarenproducent Fratelli Beretta. In de categorie vleeswaren kreeg de Puro Beretta-lijn van deze producent de titel ‘Product van het jaar 2020’. 

Bij Keten Duurzaam Varkensvlees zijn meer dan driehonderd varkenshouders, vleesverwerkers, slagers en retailers aangesloten. Voor de vleesproductie gelden scherpe criteria op het terrein van dierenwelzijn, milieu en diergeneesmiddelen, waaronder antibiotica.

KDV en Fratelli Beretta werken sinds april 2018 samen. De Puro Beretta-lijn die in de prijzen is gevallen, bestaat uit gekookte ham, mortadella (worst), salami en rauwe ham. De producten zijn lactose- en glutenvrij. Volgens de jury is het bedrijf transparant over het gebruik van ingrediënten en additieven.

KDV levert varkensvlees aan de Italiaanse vleesproducent met Antibioticavrij Leven Garantie. Volgens een woordvoerder van KDV is in Italië veel publiek debat over gebruik van antibiotica in de veehouderij. Het Nederlandse bedrijf levert vlees van varkens die niet zijn behandeld met antibiotica. De manier van werken bij Fratelli Beretta sluit daarom goed aan bij de visie van KDV op vleesproductie.