Bulgarije: 50 miljoen euro voor herstel irrigatie-infrastructuur

Ongeveer 100 miljoen BGN zullen worden geïnvesteerd in het herstel van de irrigatie-infrastructuur in het land. Dit wordt mogelijk door de toepassing van submaatregel 4.3 "Steun voor investeringen in infrastructuur in verband met de ontwikkeling, modernisering of aanpassing van land- en bosbouw" van het programma voor plattelandsontwikkeling 2014 - 2020 (PPO). Het doel is de irrigatiefaciliteiten op te knappen en te moderniseren in overeenstemming met de geïdentificeerde behoeften.

Irrigation infrastructure in Bulgaria
Beeld: nps.bg

Gezien het specifieke kenmerken van de maatregel worden momenteel twee afzonderlijke selectieprocedures geopend, die verschillen naargelang de toelatingsvoorwaarden van de aanvragers. De eerste procedure is "Projectvoorstellen van ‘Irrigatiesystemen EAD", waarbij slechts door dat vennootschap ingediende projecten worden ondersteund. Het totale bedrag van de financiële bijstand in het kader van deze procedure bedraagt 45 419 274 EUR. Het maximumbedrag per projectvoorstel is 6 miljoen EUR.

De tweede procedure is "Projectvoorstellen van irrigatieverenigingen en andere rechtspersonen voor het herstel van bestaande irrigatiefaciliteiten voor bevloeing". Hiervoor komen aanvragers in aanmerking die rechtspersonen zijn, die opgericht en ingeschreven zijn onder de Wet op de irrigatieverenigingen (WIV) en die staan ingeschreven in het register van irrigatieverenigingen en rechtspersonen, alsmede kandidaten die zijn opgericht en ingeschreven onder de Handelswet (HW) of de Wet op coöperaties (WC). Het totale bedrag van de financiële steun in het kader van deze procedure loopt op tot ​​5 046 586 EUR. Het maximale bedrag van subsidiabele uitgaven over de gehele toepassingsperiode van het PPO 2014-2020 per aanvrager is 1,5 miljoen EUR.

De indiening van projecten gebeurt volledig digitaal via het Informatiesysteem voor beheer en monitoring van de Structuurinstrumenten van de Europese Unie in Bulgarije (ISBM 2020). Het is noodzakelijk een gekwalificeerde elektronische handtekening (QES) te gebruiken, via de module "E-applicatie" op het volgende internetadres: https://eumis2020.government.bg.

Bron: mzh.government.bg