Secretary Purdue: 'Do Right And Feed Everyone'

"Do Right And Feed Everyone." Met deze woorden sloot Secretary Perdue zijn speech tijdens het Agricultural Outlook Forum af. Dit voor de Amerikaanse landbouwwereld belangrijke forum vond plaats op 22 en 23 februari j.l..

Secretary Perdue begon zijn speech met het wijzen op het grote succesverhaal van de Amerikaanse landbouw. Dat succes is te danken aan de boeren en ranchers van het Amerikaanse platteland die genoeg produceren om Amerika te voeden en deze opbrengsten te delen met de wereld. En het komt voort uit het Amerikaanse model met innovatie door het bedrijfsleven en op wetenschap gebaseerde regelgeving.

Het is belangrijk dit succes te continueren en Secretary Perdue geeft aan te streven naar een verhoging van de productie met 40% terwijl tegelijkertijd de milieu footprint wordt gehalveerd in de periode tot 2050.

Omdat het Amerikaanse heartland zo belangrijk is gaat de Minister ook naar de verschillende staten toe en spreekt daar met de boeren en allerlei betrokken in de landbouwsector. Daarbij hoort hij ook de zorgen die leven en die zorgen zijn steeds hetzelfde. Ze hebben betrekking op regelgeving, handel en betrouwbare en legale arbeidskrachten.

Wat de regelgeving betreft vermeldde hij dat President Trump voor elke nieuwe regel er 2 bestaande regels moesten verdwijnen. In de realiteit is het aantal regels dat is afgeschaft veel hoger. Zo zijn de Waters of the US-regels – WOTUS – sterk verminderd. “You and I both know that sometimes a mud puddle is just that – a mud puddle.“

Bezorgd over handel

Ook zijn Amerikaanse boeren – terecht – bezorgd over handelsmogelijkheden. Handel verbindt ruraal Amerika met de rest van de wereld. En daar zijn goede perspectieven. De middenklasse van China zal bijna verdubbelen tot 370 miljoen huishoudens in de komende 10 jaar en in India ongeveer verdrievoudigen. Deze snel groeiende economieën hebben graan, vleesproducten en fruit nodig.

Wat betreft arbeidskrachten erkende Secretary Perdue dat de landbouwsector kampt met een grote behoefte daaraan, zelfs zodanig dat een aparte categorie voor agrarische immigratie mogelijk zou zijn. Het huidige systeem van het H2-A visum programma is ingewikkeld en er zou moeten worden gewerkt aan een systeem dat tegemoet komt aan de behoefte van de agrarische sector. Secretary Perdue wil aan dit debat een zodanige bijdrage leveren dat de Amerikaanse landbouwsector dan ook over legale arbeidskrachten kan beschikken.

Robuuste gemeenschappen

Ook wordt hard gewerkt in de Task Force voor Landbouw en rurale welvaart aan acties om tot robuuste en duurzame gemeenschappen te worden. In de taskforce zijn meer dan 100 specifiek acties geïdentificeerd om dat doel te bereiken. Een heel belangrijk onderdeel is infrastructuur en dat betreft wegen en bruggen maar met name ook broadband zodat ook rurale gemeenschappen toegang krijgen tot high speed internet. “Dat is geen luxe maar een noodzaak”.

Hij sloot zijn betoog af met het nieuwe motto van zijn ministerie: “Do Right And Feed Everyone”.