Lezing van Professor Louise Fresco verovert Londense City

De prestigieuze jaarlijkse City Food Lecture in de historische Guildhall in Londen werd dit jaar gegeven door Professor Louise Fresco. In aanwezigheid van Princess Anne en meer dan 600 vertegenwoordigers uit de Britse agrifoodsector, bood de Voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit & Research een tour de horizon langs de grote moderne vraagstukken rond ons voedselsysteem, zoals landgebruik, dieetkeuzes en voedselverspilling.

Louise Fresco at the City Food Lecture
Louise Fresco at the City Food Lecture

Professor Fresco benadrukte het recht op duurzaam, veilig en voedzaam voedsel en de noodzaak van innovatie en voorlichting. Ook wees ze op het belang van internationale samenwerking en nodigde ze de Britse sector uit om op haar universiteit te komen kijken naar het Nederlandse innovatiemodel van samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen en burger.

Het landbouwteam in Londen organiseert dit voorjaar in samenwerking met RVO een reis van Britse influentials naar Nederland met het doel de innovatiesamenwerking tussen VK en NL op het terrein van landbouw te stimuleren.

De lezing van Professor Fresco kan worden teruggekeken op: https://www.youtube.com/watch?v=l9-VT1lCJO4