Oezbekistan trekt steeds meer Nederlandse agrobedrijven

Geïnteresseerde en aan Nederland gerelateerde agrobedrijven kunnen zich aanmelden voor deelname aan het Nederlands Paviljoen op de 15e Agro Expo-2020 die van 27 tot en met 29 mei in Tasjkent wordt gehouden.

Veel landen richten hun pijlen op Oezbekistan nu het land sinds 2017 haar grote markt met ruim 30 miljoen consumenten en met veel landbouwpotentie heeft opengesteld voor meer buitenlandse handel en investeringen. Een nieuwe Landbouwstrategie is eind vorig jaar aangenomen door het Oezbeekse parlement. Met hulp van programma’s en financiering van internationale (financiële) organisaties, zoals de Wereld Bank, Asian Development Bank en de EU, streeft het ministerie van Landbouw haar strategie de komende jaren te implementeren. De autoriteiten in Tasjkent kijken voor de ontwikkeling van land- en tuinbouw in hun land vooral naar Nederland.

AgroExpo / AgroTech Expo-2020

In Tasjkent wordt in de periode 27 - 29 mei 2020 de 15de AgroExpo / AgroTech Expo gehouden; een van de meest professionele internationale beurzen in Oezbekistan, die vooral gericht is op dierlijke en plantaardige productie, landbouwmachines en -apparatuur en technologie voor de voedingsmiddelenindustrie. De Expo telde vorig jaar 198 standhouders, waarvan 163 uit het buitenland. Nederland, Duitsland, Italië, Turkije, China, Zuid-Korea en Rusland zijn als landen goed vertegenwoordigd. Verder trok het evenement ruim 5.600 geregistreerde bezoekers. De Expo wordt gehouden in het UZEXPOCENTRE in het centrum van de Oezbeekse hoofdstad.    

Nederland Paviljoen

Vanwege de groeiende belangstelling van de Nederlandse agribusiness in Oezbekistan als nieuwe opkomende markt, heeft het Nederlandse ministerie van Landbouw (LNV) in Den Haag op advies van de Nederlandse landbouwraad op de ambassade in Moskou besloten om voor de tweede  keer een Nederland Paviljoen op deze opkomende internationale agro-beurs te organiseren.

Informatie en registratie

Geïnteresseerde en aan Nederland gerelateerde agrobedrijven kunnen zich uiterlijk voor 1 maart 2020 aanmelden en laten registreren voor een stand binnen het Paviljoen. Voor meer informatie over de AgroExpo / AgroTech Expo, het Nederland Paviljoen en uw aanmelding en registratie voor deelname, wordt verwezen naar de volgende link:

https://phaff.com/projects/nederlands-paviljoen-op-agroexpo-in-tashkent-oezbekistan/

Het aantal stands is echter beperkt en het principe geldt: wie het eerst komt wie het eerst maalt. Voor vragen over de markt in Oezbekistan kunt u contact opnemen met landbouwraad Meeuwes Brouwer via email mos-lnv@minbuza.nl of telefoon +7 495 7972917 en over het Paviljoen met onze partner Phaff Export Marketing. Contactpersoon is Agnes Huetink (email: ah@phaff.com).

LAN-Team Moskou