Vion lanceert ME-AT, een start-up voor alternatieve eiwitten

Vion gaat naast het duurzaam produceren van traditioneel vlees zich richten op de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige vleesalternatieven. De producten hebben de smaak, textuur en het mondgevoel van traditioneel vlees. Zo verbreedt ME-AT de definitie van vlees en richt het zich op de groeiende doelgroep van toekomstige klanten: de flexitariër.

De producten zijn voor een brede groep toegankelijk, of je nu flexitariër, vegetariër of veganist bent. Vion richt zich met de nieuwe start-up op ‘meatlike’ producten. Hoe ze moeten smaken en er uit zien. De grondstoffen worden zoveel mogelijk lokaal verkregen zodat food waste wordt geminimaliseerd.

ME-AT presenteert op de Anuga-beurs in Keulen (5-9 oktober 2019) een reeks van vijf  meatlike, volledig veganistische en bovenal lekkere producten aan de internationale retail én foodservice. In eerste helft van 2020 zullen de vegetarische producten beschikbaar zijn voor de consument.