Britse tuin- en landschapsarchitecten doen inspiratie op bij Nederlandse boomkwekerijen

Twaalf Britse tuin- en landschapsarchitecten hebben op 30 september en 1 oktober een bezoek gebracht aan een aantal vooraanstaande Nederlandse leveranciers van bomen, struiken, planten en bloembollen. Tijdens het bezoek, georganiseerd door de landbouwafdeling van de Nederlandse ambassade te Londen in samenwerking met Anthos (de Koninklijke handelsbond voor boomkwekerij- en bolproducten), kregen de deelnemers een breed scala aan boomkwekerijproducten te zien en was er volop gelegenheid om nieuwe contacten te leggen.

De Britse delegatie bezocht 8 Nederlandse bedrijven: Smits Boomkwekerij in Molenschot, Boomkwekerij Udenhout, boomkwekerij M. van den Oever in Haaren, Van den Berk Boomkwekerijen in Sint-Oedenrode, Quick Hedge in Boekel, Boomkwekerij Ebben in Cuijk, Hoogenraad Handelskwekerijen in Ederveen en JUB Holland in Noordwijkerhout. Er was van beide kanten veel enthousiasme en de bezoekers waren onder de indruk van de kwaliteit en diversiteit van de producten die ze te zien kregen. Of zoals een van de deelnemers het verwoordde: “It makes me want to come back and do some shopping big time!”

Voor de Nederlandse bedrijven was het bezoek een kans om hun brede assortiment te laten zien aan een groep van getalenteerde tuin- en landschapsarchitecten, die allemaal één of meerdere prijzen hebben gewonnen met hun tuinontwerpen op evenementen zoals de Chelsea Flower Show en de Hampton Court Flower Show.

Voor meer informatie over de handel in boomkwekerijproducten tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk kunt u contact opnemen met het landbouwteam in Londen.