Aviko bouwt nieuwe frietfabriek in Belgische Poperinge

De Nederlandse producent van aardappelproducten Aviko gaat een nieuwe fabriek bouwen in Poperinge (West-Vlaanderen/België), naast de reeds bestaande fabriek in Proven, dat een deelgemeente van Poperinge is. De nieuwe fabriek gaat zich volledig specialiseren in de diepgevroren frites en aardappelvlokken, terwijl Proven zich uitsluitend zal gaan toeleggen op aardappelspecialiteiten.

Met deze nieuwe investering wil Aviko inspelen op de verwachte mondiale groei van diepgevroren aardappelproducten van 4% per jaar en tegelijkertijd zijn markt(leiders)positie op de Europese, Zuid-Amerikaanse en Aziatische markt veiligstellen. De jaarlijkse capaciteit van de nieuwe fabriek zal 175.000 ton diepgevroren frites en 11.000 ton aardappelvlokken bedragen. Daarnaast wordt de nieuwe fabriek uitgerust met een afvalwaterverwerking, een 40m hoog vrieshuis en een was- en sorteerfaciliteit.

Aviko is onderdeel van de Nederlandse agro-industriële coöperatie Royal Cosun, die in meer dan 110 landen actief is en een jaarlijkse omzet van 2 miljard euro heeft.

Bron: Financieele Dagblad

Beeld: ©Adobe Stock