Valériane, dè bio-beurs van België

Bent u een producent of handelaar van biologische producten en wenst u zich te oriënteren op Wallonië? Dan is de volgende editie van Valériane misschien iets voor u! Van 6-8 september 2019 vond in Namen de 35e editie van Valériane plaats, de grootste Belgische beurs voor biologische landbouwproducten.

Er waren in totaal ruim 300 standhouders aanwezig, met een aanbod dat varieerde van voeding en textiel tot verzorgingsproducten en isolatiematerialen. De standhouders waren voornamelijk afkomstig uit Wallonië en Frankrijk. Ook waren er verscheidene Vlaamse, Griekse en Italiaanse bedrijven vertegenwoordigd. Het publiek was zeer gemengd, maar had, zoals te verwachten viel, een hoog gehalte aan milieubewustzijn als gemeenschappelijke deler.

Gezien het belang van de Waalse biologische landbouw heeft het Landbouwkantoor Brussel de beurs bezocht. Alhoewel er nog geen Nederlands bedrijf op de beurs aanwezig was, acht het Landbouwkantoor Brussel de beurs wel degelijk interessant voor Nederlandse biologische bedrijven die de Waalse biologische markt willen verkennen vanwege het laagdrempelige karakter van de beurs. Ook voor biologische bedrijven die hun eerste stappen op de Waalse markt willen zetten, of die naamsbekendheid in Wallonië wensen op te bouwen, kan de beurs mogelijk zeer interessant zijn.

Alhoewel de voertaal hoofdzakelijk Frans was, kon men zich ook met Engels en soms zelfs Nederlands redden.

Tot ziens in september 2020 in Namen? Klik hier voor meer informatie.