Strike Two Summit: nieuw initiatief om de agrifood sector wereldwijd transparanter én duurzamer te maken

Op 19 en 20 september vindt in Amsterdam de eerste editie van het Strike Two Summit plaats. Dit evenement brengt professionals uit agrifood en technologie bij elkaar om de sector toekomstbestendig te maken. Strike Two is een initiatief van het Ministerie van LNV en 15 andere partijen waaronder Rabobank, Deloitte, IBM, Ahold Delhaize, Google, Unilever, FAO, Gemeente Amsterdam en de jonge boeren uit Nederland NAJK. Strike Two is vernieuwend in de ambitie om op wereldniveau versnelling te krijgen verduurzaming middels technologie.

Adoptie

Volgens een van de initiatiefnemers The Fork zijn er veel geschikte nieuwe technologieën, zoals blockchain, AI en IoT om uitdagingen in de agrifoodsector aan te pakken, maar worden deze nog te weinig gebruikt.

Strike Two is uitdrukkelijk geen hackathon, er worden geen nieuwe oplossingen bedacht. Tijdens dit event wordt de agrifoodsector in contact gebracht met bestaande, marktklare oplossingen voor actuele uitdagingen. Deelnemers maken samen innovation roadmaps die gaan borgen dat verduurzaming sneller gaat. Strike Two is meer dan een serie van evenementen: het is een beweging die het ecosysteem van boer tot consument verbindt op concrete uitdagingen en staat open voor iedereen die de toekomst nu wil bouwen.

Thema's

Er zijn 3 kernuitdagingen waar Strike Two zich op richt:

  • consumentenvertrouwen
  • boereninkomen
  • duurzaam ketenmanagement

De euro van de consument is de snelste stap naar impact. Het vertrouwen in wat we eten gaat achteruit, niet alleen in Nederland: 1 op de 3 wereldburgers vertrouwt zijn voedsel niet meer. Transparantie en zelfcontrole, ondersteund door technologie, gaan consumenten helpen te kopen wat ze willen. Het tweede thema, boereninkomen, richt zich op het vergroten van de innovatie kracht van de boer. Ketenmanagement moet vraag en aanbod op een duurzame en circulaire manier verbinden.

Kaarten voor Strike Two op 19 en 20 September zijn nu verkrijgbaar op https://striketwosummit.com.

Partners

Strike Two wordt georganiseerd vanuit het Amsterdam Blockchain Lab op initiatief van The Fork. Inmiddels zijn het ministerie van LNV, AholdDelhaize, Amsterdam Economic Board, Deloitte, IBM, Rabobank, CGIAR, CTA, Gemeente Amsterdam, NAJK, RVO, ScanTrust, STEM, AgTrace, Unilever en NAJK als partners aangesloten bij Strike Two.