Nieuwe VS standaard verplicht GMO-etiket op voedingsmiddelen

Eind vorig jaar heeft het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) de “National Bioengineered Food Disclosure Standard”  bekend gemaakt. Het betreft de toekomstige eisen voor de vermelding van de aanwezigheid van genetische gemodificeerde voedingsmiddelen en ingrediënten op verpakkingen van voedingsmiddelen die in de VS op de markt worden gebracht.

De nieuwe eisen gaan gelden voor voedingsmiddelenfabrikanten, importeurs en detailhandelaren. Een uitzondering geldt voor restaurants en voor voedingsmiddelenfabrikanten met een jaarlijkse opbrengst van minder dan US$ 2.5 mln. Ook in de VS geïmporteerde voedingsmiddelen zullen aan de nieuwe regel moeten voldoen. De nieuwe eisen worden op papier met ingang van 1 januari 2020 van kracht, maar bedrijven krijgen tot 1 januari 2022 de tijd om aan de nieuwe eisen te voldoen.

Voor meer informatie, volg de link hieronder