100 jaar LAN-viering in Tokio

Ter viering van het 100 jarige bestaan van het Landbouwradennetwerk, vond op 3 juli een goedbezochte netwerkreceptie plaats op de Residentie. Het event maakte onderdeel uit van de Holland Food Promotie Campagne om het image van Nederlands voedsel en gerechten op de Japanse markt te verbeteren.

Ruim 100 genodigden uit het Japanse en Nederlandse bedrijfsleven, overheid en academia namen deel aan het 100-jarig jubileum van het attachenetwerk. Het Landbouwbureau in Japan werd 52 jaar geleden, in 1967, geopend. Op de receptie waren ook oude stafleden aanwezig die bij de oprichting waren betrokken.

Landbouwraad Evert Jan Krajenbrink hield een jubileumspeech (zie tekst) waarin hij terugblikte op de geschiedenis van het Attachenetwerk, en de langdurige link met Japan. Het waren immers de Nederlanders die via Deshima Japan in contact brachten met de Westerse voedselcultuur.

Nederlandse sponsors

Met dank aan dertien sponsors, werd er een speciaal buffetmet typisch Nederlandse gerechten geserveerd. Onder meer met maatjesharing, kalfsvlees, varkensvlees, patatje, kazen, champignon-bitterballen en groente en fruit uit Nederland. La Trappe bier en Van Gogh Vodka maakten het feest compleet.   

Speciaal fotoalbum: terugblik op Landbouwbureau Tokio sinds 1967


Voor deze gelegenheid werd een presentatie getoond met 100 tal foto's uit heden en verleden.

U kunt genieten van een fotoalbum via deze link
.  

 

------

H.E. Keijzer emeritus en Keijzerin emeritus
Voormalige en huidge medewerkers van het Landbouwbureau te Tokio V.l.n.r. mw. Chieko Yamakawa, mw. Yuko Saito, mw. Ariana Dolgoff, mw. Ryoko Matsumoto, dhr. Chris de Bock, dhr. Bas Valckx, Dr. Evert Jan Krajenbrink, Landbouwraad, mw. Alya de Bie en Chitose Hatakoshi. Bloemstuk met dank aan Fukaya Lilyst Club en iBulb Japan.
Op de Residentie van de Ambassadeur (bouwjaar 1928)
Op het balkon van de Residentie
Dhr. Cees Roels, Chargé d'Affaires a.i. brengt een heidronk uit.
Gastenontvangst door Landbouwraad V.l.n.r. dhr. Takeo Kunieda, Rozenkweker, dhr. Dirk Rebel, Importeur en Landbouwraad
Met dank aan 13 sponsors.
Dr. Evert Jan Krajenbrink, Landouwraad in Tokio verwelkomt ruim 100 gasten.
Met Prof. Masahiro Omura, President van de Miyazaki Sangyo-keiei Universiteit. De universiteit heeft een samenwerkingsverband met Wageningen UR (Agripolis 21)
Mw. Chieko Yamakawa, voormalige medewerkster bij het Landbouwbureau (1968-) bij een VanGogh vodka stand.
100 jaar taarten geschoken door mw. Ariana Dolgoff
Met de directeurs van Japanse bedrijven die al voor twee generaties zaken doen met Nederland. V.l.n.r: dhr. Hiraaki Tomita, Tomita Technologies (kassenbouw), dhr Toshikatsu Yamaguchi, Tokyo Takara Foods, (Droste agent) , Landouwraad, Mw. Ariana Dolgoff, dhr. Yukiyoshi Furukawa Sekai Cheese Shokai (kaasimporteur) en dhr. Kiichiro Nosawa, Nosawa & Co., Ltd (Frico agent)