Spanje: Geslaagde NL deelname 2e editie Smart Agrifood Summit, Malaga

Op 20 en 21 juni heeft de 2e editie van de internationale Smart Agrifood Summit  plaatsgevonden in Malaga. Dit is het grootste evenement in Europa op het gebied van innovatie en ondernemerschap in de Agrofoodsector. Aan de Summit namen verschillende Nederlandse experts deel en deze keer ook StartLife, de food & agri incubator en accelerator van Wageningen, en een van haar startups. Ook het landbouwteam was naar Malaga afgereisd om deze veelbelovende agrifoodtech startup summit te bezoeken en de Nederlandse deelnemers te ondersteunen bij het leggen van contacten binnen het agrifood startup ecosysteem.

Vorig jaar nam Krijn Poppe van WUR deel als spreker en ook dit jaar kwamen verschillende Nederlandse experts aan het woord, waaronder Simon Maas, CMO van Agrifood Capital in de ronde tafel over 'Investeringen' en René de Jong, van Business Angel ‘Equiteq’ tijdens de ronde tafel over het 'Ecosysteem voor Ondernemerschap in Plattelandsgebieden’. Wegens een samenwerkingsverband en incubator programma tussen StartLife en de Universiteit van Malaga, waren tevens vertegenwoordigers van StartLife aanwezig. Van de 130 aangemelde startups was o.a. de startup Zzinga van StartLife geselecteerd om te pitchen. Zzinga ontving een prijs voor ‘the most scalability in the market’ wegens haar social responsibility v.w.b. gendergelijkheid.

De Smart Agrifood Summit is een evenement waar men kennis kan maken met nieuwe technologieën gepresenteerd door snelgroeiende startups. Het is een internationale ontmoetingsplaats voor innovatieve ideeën. Een plek waar samenwerking wordt bevorderd en communicatie tussen professionals in de sector vergemakkelijkt. De Summit promoot innovatief ondernemerschap in de agrifood-sector door ontwikkelings- en groeikansen te bieden aan startups en spin-offs. Onder de deelnemers bevinden zich o.a. bedrijven uit de voedingsmiddelen- en landbouwsector, agrifood startups, agrarische technologie bedrijven en autoriteiten. 

Vorig jaar namen meer dan 1200 professionals deel uit de digitale transformatie sector en dit jaar waren dit er 1800. Ook het aantal deelnemende startups, internationale sprekers en investeerders was dit jaar toegenomen. Er kan geconcludeerd worden dat de groeiende Smart Agrifood Summit een goede ontmoetingsplaats is voor agrifood startups.