GreenTech 2019: bekendmaking winnaars Innovation Awards

De winnaars van de Innovation Awards zijn bekendgemaakt tijdens de opening van GreenTech. Van de vijftig inzendingen werden er achttien genomineerd door een deskundige jury. Daaruit werden vervolgens drie winnaars gekozen in de categorieën ‘Innovation’: Koppert Biological Systems met het product Natutec Scout, ‘Sustainability’: Ridder Group met het product Ridder NoNa+ en ‘Concept’: Grodan (onderdeel van de ROCKWOOL Groep) met het product e-Gro.

Winnaar categorie Innovation: Koppert Biological Systems met het product Natutec Scout

Over het product: Handmatig scouten is heel belangrijk in de tuinbouwsector, maar het is een behoorlijk tijdrovend en foutgevoelig proces. Koppert heeft daarom de scout-app ontwikkeld. Een intuïtieve mobiele app met een dashboard dat direct inzicht geeft in de iPM-situatie (Integrated Pest Management, geïntegreerde gewasbescherming) van kastelers. Zo kunnen telers snel reageren in de voortdurende strijd tegen schadelijke plagen en ziekten.

Winnaar categorie Sustainability: Ridder Group met het product Ridder NoNa+

Over het product: Ridder NoNa+ is de eerste kostenefficiënte oplossing in de sector voor het verwijderen van schadelijke hoeveelheden natrium uit afvalwater die emissievrije teelt mogelijk maakt dankzij een unieke combinatie van een selectief membraan en elektrodialysetechnologie. Dit innovatieve systeem minimaliseert het verlies van dure meststoffen en maakt het mogelijk om natrium uit water te verwijderen zonder andere mineralen toe te voegen.

Winnaar categorie Concept: Grodan (onderdeel van de ROCKWOOL Groep) met het product e-Gro

Over het product: e-Gro is een open platform dat een gedetailleerd overzicht biedt van de situatie in de kas en slimme aanbevelingen doet om telers te helpen gefundeerde beslissingen te nemen en hun oogst te optimaliseren. Het platform geeft een duidelijk beeld van de wortelzone, het gewas, de klimaatomstandigheden, de irrigatiesituatie en de oogstresultaten. Zo hebben telers meer controle en kunnen ze makkelijker de juiste beslissingen nemen.