World Dairy Expo: Holland Dairy Valley stand

Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar weer een Holland Dairy Valley stand georganiseerd op de World Dairy Expo door de Investerings- and Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord Holland (NOM), het Consulaat-Generaal in Chicago en de Landbouwafdeling van de Ambassade in Washington, DC. Deze bekende internationale melkveehouderijbeurs, die van 1 tot 5 oktober in Madison, Wisconsin plaatsvindt, is interessant voor Nederlandse toeleveranciers aan de melkveehouderijsector.

Indien u belangstelling hebt om deel te nemen of indien u meer wilt weten, kunt u contact opnemen met: Joep de Vries, NOM, email: jdevries@nom.nl

Meer informatie vindt u ook in de flyer die u kunt downloaden via de link onderaan het bericht.

De Expo

Deze Expo is zonder meer een van de meer unieke en gevarieerde beurzen in de Verenigde Staten. Verspreid over verschillende gebouwen en op het buitenterrein staan jaarlijks rond 900 standhouders afkomstig rond 25 landen. Ook het overgrote deel van alle Amerikaanse staten wordt op deze beurs vertegenwoordigd.

Bezoekers kunnen zich op de hoogste stellen van de laatste ontwikkelingen in de melkveehouderij en de zuivelverwerkende sector. Standhouders bieden een zeer grote variëteit van producten, machines, technologieën, apparaten, voertuigen en diensten aan. Voorbeelden zijn leveranciers van genetica, diergeneesmiddelen, huisvesting, gewassen, (kracht)voer, veevoeradditieven, softwaresystemen, tractoren, combines, mestopslag  en – verwerking, melkmachines en apparatuur, etc.

Dagelijks vinden zogenaamde “dairy cattle shows” plaats voor de verschillende rassen, waaronder de Jersey, Ayshire, Brown Swiss, Guernsey, Red & White, Milking Shorthorn  en Holstein. Uit de winnaars van de verschillende categorieën wordt vervolgens op de laatste showdag de “Supreme Champion” voor dat jaar gekozen.   

De bezoekers op de beurs bestaan voor een belangrijk deel uit melkveehouders en hun families uit Wisconsin en omliggende staten. Hele generaties van melkveehouders komen naar de show. Er heerste een gezellige en open sfeer op de beurs. Naast boerenfamilies uit de regio trekt de beurs ook melkveehouders uit het buitenland, waaronder uiteraard Mexico en Canada.  

Meer informatie over de beurs is te vinden via: https://worlddairyexpo.com/

Amerikaanse melkveehouderijsector

De Amerikaanse melkveehouderijsector heeft geen gemakkelijke periode achter de rug als gevolg van lagere prijzen voor melk. Dit is mede veroorzaakt door de hogere productie efficiëntie in de VS, maar ook de Amerikaanse handelsconflicten met China, Mexico en Canada hebben daaraan bijgedragen. Uit de cijfers voor het eerste kwartaal van 2019 komt echter naar voren dat de melkproductie in het eerste kwartaal wat is afgenomen waardoor de prijzen weer wat zijn gestegen. Kaasexporten naar Azië maken een sterke groei door. Zo is Zuid-Korea met een groei van 39% de belangrijkste exportmarkt voor Amerikaanse kaas geworden en is daarmee Mexico voorbij gestegen.

Belangrijke aandachtspunten voor melkveehouders zijn automatisering, als gevolg van krapte in de arbeidsmarkt, ook is er aandacht voor diergezondheid- en welzijn en het verbeteren van de voerconversie. Daarnaast blijft mestverwerking een uiterst belangrijk onderwerp.