Kansen in de pluimveesector in Indonesië

De Indonesische pluimveesector groeit naar verwachting het komende decennium met 7% per jaar. Om aan de toenemende lokale vraag naar pluimveeproducten te voldoen moet de lokale productiviteit omhoog. FoodTechIndonesia - een Nederlands consortium van het programma Partners for International Business (PIB) - kan hier een grote bijdrage aan leveren.

Op 14 maart 2019 is het PIB-convenant ondertekend in Jakarta. Dat gebeurde namens het bedrijvencluster door Matthias Brienen van Larive International en namens PIB door Louis Beijer van de Landbouwraad van de Nederlandse ambassade in Indonesië

Hoe wordt PIB ingezet?

Het FoodTechIndonesia consortium bestaat uit toonaangevende niet-concurrerende bedrijven en kennisinstellingen. Ze zijn actief in de verschillende stappen van de pluimveewaardeketen. Samen kunnen ze geïntegreerde oplossingen aanbieden aan Indonesische bedrijven. Om deze oplossingen zo goed mogelijk te positioneren maakt het PIB-cluster gebruik van: Holland Branding, beursdeelnames, een lokale liaison, impact tours, strategic round tables, matchmaking en economische diplomatie.

Het bedrijvencluster wil laten zien dat investeringen in Nederlandse producten en diensten aansluiten bij de lokale behoeften én commercieel haalbaar zijn. Dit doet ze door bewezen 'best practices' lokaal te demonstreren en gerichte training aan te bieden. Dit versterkt de positionering in Indonesië.

Samenstelling consortium

Het cluster bestaat uit de volgende 10 bedrijven: Aeres, De Heus, DSM, Kanters, Marel Poultry, Mavitec, Moba, Pas Reform, Trouw Nutrition en Van Aarsen. Matthias Brienen van Larive International heeft FoodTechIndonesia geïnitieerd en is coördinator.

De partijen zijn een samenwerking aangegaan voor 3 jaar.

Partners for International Business

Lees meer over de PIB-regeling op onze informatiepagina Partners for International Business.