Seminar over kringlooplandbouw in Londen

De Nederlandse ambassade in Londen heeft samen met Harper Adams University op 7 maart jl. een expert meeting over kringlooplandbouw gehouden. Meer dan 70 vertegenwoordigers uit de agrarische, academische en publieke sector waren aanwezig bij dit evenement in de Royal Society in Londen.

Seminar Kringlooplandbouw 1

Na een korte introductie van de Nederlandse beleidsvisie op dit onderwerp door Aldrik Gierveld, directeur Europees Landbouwbeleid & Voedselzekerheid en plv. directeur-generaal Agro en Natuur, belichtte Professor Martin Scholten van Wageningen University & Research de visie vanuit een theoretisch perspectief.

Doel van de kringlooplandbouw is om met zo min mogelijk grondstoffen en dus minder belastend voor het milieu, voedsel te produceren. Professor Martin Scholten en professor Michael Theodorou van Harper Adams University benadrukten beide het belang van nieuwe technologische ontwikkelingen voor het verbeteren van de efficiëntie van grondstoffengebruik en het sluiten van grondstofkringlopen. Frank Verhoeven van Boerenverstand benadrukte in het debat het belang van geïntegreerd management met een focus op bodembeheer en van optimalisatie van het gebruik van grondstoffen op bedrijfsniveau.

De minister voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten, heeft recent aangekondigd dat de toekomst van de Nederlandse agrifood sector in kringlooplandbouw ligt. Minister Schouten legt haar visie op  kringlooplandbouw uit in een korte video: https://www.youtube.com/watch?v=jwmIvvktVzM

Wilt u meer weten? Neem contact op met het landbouwteam in Londen.