Nationale Iconen 2019: oproep voor baanbrekende innovaties

Bioneedles, hybride aardappelen, Growboxx, gekweekte stamcellen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de bekroonde Nationale Iconen van de afgelopen jaren. Stuk voor stuk baanbrekende innovaties in de agrarische sector waar Nederland trots op is. Het kabinet gaat ook dit jaar voor de derde keer op zoek naar baanbrekende innovaties waar Nederland in de toekomst de wereld mee kan veranderen. Aanmelding kan tot uiterlijk 1 maart.

De verkiezing van de Nationale Iconen onderstreept de Nederlandse ambities om als Europees innovatieleider toonaangevend te blijven.

Nationale Iconen in september 2019 bekend

De jury die de Nationale Iconen aan het kabinet voordraagt, staat net als bij de vorige editie onder leiding van voorzitter Hans Wijers. De jury maakt haar voordracht aan het kabinet in september 2019 bekend.

De uitverkoren icoonprojecten krijgen gedurende drie jaar een eigen aanspreekpunt met steun van het kabinet. Dit biedt toegang tot een groot netwerk bij het benutten van nieuwe mogelijkheden in binnen- en buitenland. De overheid zet zich in om het icoonproject zoveel mogelijk exposure te geven, via bijvoorbeeld handelsmissies, -beurzen, agendering op de Europese agenda en PR. De exacte invulling stemmen we in samenspraak af.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de competitie.

Kans maken op de titel Nationaal Icoon?

Uw innovatieve project laten meedingen naar de titel Nationaal Icoon? Ga naar rvo.nl en vul het aanmeldformulier in.
U kunt tot uiterlijk vrijdag 1 maart 2019 (24:00 uur) een Nationaal Icoon aanmelden.