Holland Inspiration op VIV Asia 2019 in Thailand

Nederland 2e Agrifood exporteur ter wereld? Zekers! Maar in Azië koop je er steeds minder voor. Veilig, vol van smaak, duurzaam geproduceerd, met oog voor boer en dier, via slimme kanalen snel bij de consument; dat is dé sterk groeiende niche in Azië. En dat is precies waarop Nederland nu een ijzersterk antwoord heeft.

Holland Inspiration Congress en “tour de boer” op VIV Asia 2019 in Bangkok - Thailand.

Met een nieuw verhaal gaat Nederland dan ook letterlijk de boer op. Vijf boeren reizen naar Bangkok waar van 13-15 maart a.s. VIV Asia 2019 plaatsvindt. Hennie de Haan, Voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, reist met hen mee. 

Onder de bijna 1.300 internationale standhouders versterken ruim 100 Nederlandse bedrijven de top-positie in technologie die ons land inneemt in de productie van kip en ei, melk en varkensvlees. Dat blijft onverminderd een ijzersterk verhaal. Het zijn echter de boeren, die met inzet van deze technologie én hart en ziel, het verschil maken. Dat was al zo. En hun rol groeit. 

Circulair is het devies. Met de boer aan het roer. Dat is de weg vooruit in eigen land. En ook ver over de grens gaan we met deze aanpak internationaal scoren.

Tijdens de week van VIV Asia 2019 brengen Hennie en de boeren een flink aantal bezoeken aan Aziatische producenten, overheden en instituten, retail en voedingsmiddelenfabrikanten. Het nieuwe verhaal wordt gedeeld. Handelscontacten worden gelegd. 

Hoogtepunt van deze “tour de boer” is het Holland Inspiration Congress op donderdag 14 maart op de beurs. In korte pitches presenteren o.a. de boeren elk hun product. Een product dat marktgericht is, maatschappelijk verantwoord en berust op een eerlijk verdienmodel. Met de boer aan het roer. 

Het Holland Inspiration Congress en de “tour de boer” zijn een initiatief van Kip van Oranje en VIV worldwide, gesteund door Dutch Poultry Centre en het Ministerie van LNV.

 Voor meer informatie BAN-LNV@MINBUZA.NL

Anneke Rooijen ; Ruwan Berculo and Johan Leenders