Culinair festival Omnivore: de namen van de chefs zijn bekend!

Over twee maanden is het zo ver: het culinaire festival Omnivore in de Franse hoofdstad! Nederland is dit jaar gastland en ons land zal vertegenwoordigd worden door o.a. drie grote Nederlandse chefs: Joris Bijdendijk (Rijks, Amsterdam), Thijs Meliefste (Meliefste, Wolphaartsdijk) en Syrco Bakker (Pure C, Cadzand). Deze chefs zullen elke dag in de grande scène een kookdemonstratie geven die de Nederlandse keuken in de schijnwerpers zal zetten.

Joris Bijdendijk

Ook in andere onderdelen van het programma zullen Nederlandse chefs aanwezig zijn. In de scène artisan zullen Geert van Wersch en Samuel Levie van Brandt en Levie het publiek inspireren om beter vlees te eten. Ook Marike van der Werff van Fromagerie Abraham Kef in Amsterdam zal aanwezig zijn.

Marike van der Werff

De Nederlandse keuken heeft zo veel te bieden op innovatief gebied, zoals zilte groenten, paddenstoelen gekweekt op koffiedik en ‘bloody herring’. Voilà, enkele voorbeelden van duurzame initiatieven waar Nederland sterk in is. Initiatieven die aansluiten op waar het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor staat, namelijk een eerlijke en verantwoorde agrofood productie.

Thijs Meliefste

De nieuwe Nederlandse culinaire trend is vers en seizoensgebonden. Vlees en vis nemen een minder belangrijke plaats in op het bord, groente des te meer. En misschien nog wel het meest belangrijk: het productieproces moet duurzaam zijn.

Syrco Bakker

Al met al is het dus niet verwonderlijk dat Nederland dit keer gastland mag zijn op het internationale culinaire festival Omnivore van 10 tot en met 12 maart 2019 in Parijs. Onder het motto ‘Tempting and surprising: Naturally Dutch!’ verleiden we chefs en foodies met Nederlandse kwaliteitsproducten, passie en culinaire trends.

Zie de website van Omnivore voor meer informatie en updates over het programma:

https://www.omnivore.com/world-tour/paris-2019/

Oprichters Brandt en Levie: Geert van Wersch, Samuel Levie en Jiri Brandt