Bite-sized

De laatste agri-food nieuwsberichten uit het Verenigd Koninkrijk in een behapbaar formaat.

Bite-sized

Verbod op buitengebruik van metaldehyde

De Britse regering stelt met ingang van het voorjaar van 2020 een verbod in op het buitengebruik van het bestrijdingsmiddel metaldehyde. Het middel wordt in het VK voornamelijk als slakkengif gebruikt. Het besluit tot het verbod volgt na een advies van de officiële expertcommissie voor bestrijdingsmiddelen dat het middel een onaanvaardbaar risico vormt voor bepaalde diersoorten. Het gebruik in permante kassen valt niet onder dit verbod.

https://www.gov.uk/government/news/restrictions-on-the-use-of-metaldehyde-to-protect-wildlife

Daling aantal Britse aardappeltelers

Het aantal geregistreerde telers is het afgelopen jaar gedaald blijkt uit een nieuw rapport van het Britse productschap AHDB Potatoes. Het aantal kleine telers is afgenomen en hoewel er meerdere factoren zijn die hieraan ten grondslag liggen, spelen schaalvoordelen volgens het rapport van AHDB Potatoes een rol. Middelgrote tot grote bedrijven zien kans uit te breiden door te investeren in gespecialiseerde machines omdat kleinschalige boeren niet dezelfde dure investeringen doen.

https://potatoes.ahdb.org.uk/sites/default/files/publication_upload/GB%20Potatoes%20Market%20Intelligence%202018-19.pdf

Regering investeert 6 miljoen pond in nieuwe agri-tech centrum

Er is groen licht voor een nieuw onderzoeks- en innovatiecentrum op het gebied van agri-tech in Newport, in de West Midlands van Engeland. De nieuwe hub genaamd Ni-Park zal ruimte bieden voor hightech start-up en MKB-bedrijven en 950 banen creëren. Ni-Park moet de samenwerking tussen lokale bedrijven en het nabijgelegen Harper Adams University stimuleren.

https://www.agriland.co.uk/farming-news/green-light-for-world-leading-agri-tech-hub/