Anthura winnaar Tuinbouw Ondernemersprijs

Anthura uit Bleiswijk is de winnaar van de 33e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Een jaar lang mag het veredelings- en vermeerderingsbedrijf zich ambassadeur van de tuinbouwsector noemen.

Anthura

Bedrijfsleiding Anthura

Vier bedrijven waren genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019. Dit zijn Anthura uit Bleiswijk, Dekker Chrysanten uit Hensbroek, Opti-flor uit Monster en Wim Peters Kwekerijen uit Someren. De keuze i s gevallen op Anthura, onder andere vanwege de internationale positionering die veel pionierswerk heeft gevraagd en nog steeds vraagt. De driekoppige directie streeft naar een gezonde exploitatie, maar is ook zeer betrokken bij projecten die niet altijd een commercieel doel hebben. Het woord ‘duurzaamheid’ klinkt door in alle bedrijfsprocessen. Werknemers krijgen kansen om zich verder te ontplooien, waardoor het bedrijf veel kennis en vakmanschap in huis heeft.