Spanje: Heineken España koopt 51% van ambachtelijke bierbrouwerij La Cibeles in Madrid

Heineken España heeft 51% overgenomen van de Madrileense ambachtelijke bierbrouwerij La Cibeles; dat een "echte mijlpaal in de ontwikkeling van de craft biercategorie" binnen de Spaanse markt betekent.

La Cibeles ambachtelijk bier
Beeld: ©www.qcom.es / www.qcom.es

La Cibeles, een van Spanje's meest prestigieuze craft bieren, zal dankzij deze overeenkomst met Heineken haar fabrieksuitbreiding versnellen en haar distributie- en exportcapaciteit versterken. "De verwachtingen zijn zeer positief voor beide bedrijven," hebben bronnen aangegeven aan de digitale krant Qcom.es, maar gaven verder geen economische gegevens vrij.

Heineken España benadrukt dat de integratie op vriendschappelijke wijze plaats zal vinden en dat La Cibeles haar onafhankelijke bestuur, haar eigen personeel en haar managementteam behoudt, onder leiding van David Castro, een van de grootste deskundigen op het gebied van ambachtelijk bier in Spanje.

Heineken is al jaren actief op de ambachtelijk biermarkt. Haar nieuwe samenwerking met La Cibeles heeft zij slechts enkele maanden na de opening van haar eerste microbrouwerij, de Cruzcampo fabriek in Malaga, in januari dit jaar bekendgemaakt. Eveneens had Heineken daarvoor aangekondigd bezig te zijn met een groot project in het hoofdkantoor in Sevilla om daar weer bier te kunnen brouwen op de plek waar het merk Cruzcampo ontstaan is.

Bovendien geven de bronnen aan: "De groeistrategie van Heineken España baseert zich op innovatie en de ontwikkeling van een steeds groter wordende biercultuur. We groeien van binnen uit, en versterken ons leiderschap in Spanje en in Europa, waar wij al een van de belangrijkste markten voor Heineken N.V. zijn".

Zelf voegt Heineken España nog toe: “Bij de ontwikkeling van nieuwe succesvolle producten als Cruzcampo Especial, Heineken 0.0, Ladrón de Manazas of Amstel Radler - twee drankjes die hebben geleid tot de invoering van twee nieuwe categorieën in ons land, de cider en de Radler- voegen we nu ook het bondgenootschap met La Cibeles toe, wiens filosofie van kwaliteit, creativiteit en vakmanschap perfect past bij ons streven naar constante verbetering en het voldoen aan de eisen van de consument”.

Dankzij de nieuwe fabriek van La Cibeles in Leganés kan Heineken España haar betrokkenheid met de regio van Madrid versterken, waar zij reeds een fabriek heeft in San Sebastián de los Reyes die in 2017 haar 50e jubileum vierde.

Bron: www.qcom.es