Vacature stagiair(e) op ambassade Parijs - Economisch cluster - Agrofood team

Het agrofoodteam binnen het economisch cluster van de Nederlandse ambassade in Parijs is op zoek naar een stagiair(e) vanaf 1 maart 2018 voor een periode van vijf tot zes maanden. Zit je in de laatste fase van je studie, heb je naast interesse in agrofood ook affiniteit met economie en handel en bilaterale samenwerking? Beschik je ook nog eens over voldoende kennis van de Franse taal? Dan is dit vast iets voor jou.

De werkomgeving

Je zult werkzaam zijn binnen het economisch cluster. Dit cluster van de Nederlandse ambassade in Parijs behartigt de Nederlandse economische belangen in Frankrijk en helpt Nederlandse ondernemers bij zaken doen op de Franse markt. Daarnaast werken de verschillende teams binnen het economisch cluster met elkaar samen om uitwisseling en  samenwerking tussen Nederland en Frankrijk te bevorderen op het gebied van (circulaire) economie, innovatie en techniek, agrofood, infrastructuur, milieu, energie en klimaat.

Stageomschrijving

Het agrofoodteam bestaat uit drie personen en is op zoek naar een stagiair(e) die veelzijdig is en zelfstandig verschillende taken kan oppakken. We vragen je medewerking voor o.a. de organisatie van evenementen en missies op het gebied van bio-economie, digitalisering in de landbouw, antivoedselverspilling en de Planète du Goût, een jaarlijks proeverij-evenement van het netwerk van Landbouwattachés in Parijs. De stagiair(e) zal een leeropdracht uitvoeren op het gebied van de visie op kringlooplandbouw minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in september 2018 heeft uitgebracht. Daarnaast vragen we je om Nederlands- of Engelstalige artikelen te schrijven over Franse agrofood onderwerpen of –sectoren die interessant kunnen zijn voor de Nederlandse agribusiness. Deze artikelen komen te staan op de website www.agroberichtenbuitenland.nl/Frankrijk.

Je zult vooral nauw samenwerken met de collega’s van het agrofoodteam, maar ook met de andere teams van het economisch cluster, de NBSO’s in Lyon en Nantes en het Atelier Néerlandais. In aanvulling op bovenstaande kun je denken aan bijdragen aan de volgende taken:

  • Organiseren van (handels-) missies en bijeenkomsten voor Frans-Nederlandse partijen (overheden, kennisinstellingen, bedrijfsleven);
  • Signaleren van interessante ontwikkelingen en kansen op het gebied van handel en bilaterale samenwerking in Frankrijk voor Nederlandse ondernemers en instellingen, het delen van informatie hierover, netwerk uitbreiden en de juiste mensen mobiliseren;
  • Adviseren van Nederlandse ondernemers die interesse hebben in Frankrijk;
  • Deelnemen aan interessante seminars, fora en bijeenkomsten om je kennis te vergroten en soms verslag te doen aan het ministerie in Den Haag.

Profiel stagiair(e)

  • Affiniteit met landbouw en/of agrofood bedrijfsleven
  • Assertief, van aanpakken weten, en bereid zelfstandig te werken
  • Analytisch denkvermogen, flexibel en leergierig
  • Studerend aan hoger of universitair onderwijs
  • Beheersing in woord en geschift van zowel Nederlands als Frans (C1) (en Engels)

Wij bieden

Binnen deze stage word je vrijgelaten om - in overleg - dingen op te pakken die jou interessant lijken of waar jij goed in bent. Je ervaart hoe het is om in een bilaterale omgeving te werken en komt naast je werkzaamheden op interessante onderwerpen veel te weten over de dynamiek tussen Frankrijk en Nederland op economisch gebied. Naast dat je werkervaring op kunt doen, kom je in aanraking met interessante contacten in de internationale omgeving van een Nederlandse vertegenwoordiging in het buitenland. Je wordt goed begeleid en werkt in een enthousiast team, waarbinnen je de ruimte hebt om veel te leren en te groeien.  

Voorwaarden en vergoedingen

Je hebt de Nederlandse nationaliteit en staat tijdens de hele stageperiode ingeschreven bij een Nederlandse onderwijsinstelling of een erkende universiteit in het buitenland. Meer informatie over voorwaarden en vergoedingen vind je op de volgende website: https://www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl/stages/stages-bij-buitenlandse-zaken

Meer weten en/of solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze stageplaats, stuur dan een motivatiebrief met CV en eventuele referenties naar Landbouwraad Cindy Heijdra via cindy.heijdra@minbuza.nl. De deadline voor aanmelden is 19 december 2018. Voor meer informatie tel: +33 1 4062 3353. We kijken uit naar je sollicitatie.

Zie ook