Spanje: Aanhoudende zakelijke transacties in de Spaanse visserijsector

Unión Martín, specialist in inktvissoorten breidt uit met de aankoop van het Marokkaanse bedrijf Fine Fishing.

Het Spaanse bedrijf, gevestigd op de Canarische Eilanden, heeft haar positie met deze acquisitie aanzienlijk versterkt, wat essentieel is voor de internationaal groeiende vraag naar een categorie als die van inktvissen.

Fine Fishing, gevestigd in Agadir, verkrijgt zo drie nieuwe vriestrawlers met een vangstcapaciteit van meer dan 3000 ton per jaar. Unión Martin bezat reeds een eigen vloot van zeven schepen en is nu "de leidende Spaanse onderneming met grotere eigen middelen op Marokkaans visgebied" geworden. Eerder sloot zij reeds een alliantie met Palma Pesca, eveneens gevestigd in Agadir, en verschillende overeenkomsten met Marokkaanse en Mauritaanse scheepseigenaren.

Unión Martín heeft de afgelopen jaren een zeer belangrijke groei doorgemaakt en heeft vorig boekjaar haar omzet verdubbeld ten opzichte van het saldo van 2013. Om precies te zijn: haar omzet steeg in 2017 tot €82,2 mln., 15,6% meer dan het jaar ervoor. Het grootste deel van haar omzet is gerelateerd aan haar activiteit op het gebied van de groothandel, terwijl haar samenwerkingsovereenkomst met Mercadona op de Canarische Eilanden 25-30% van haar omzet heeft gegenereerd.

Bron: Alimarket