Missie naar Argentinië Horticulture Supply Chain

Vanuit de Nederlandse Ambassade in Buenos Aires organiseren wij de missie Promoting Horticultural Supply Chain in Argentinië. De missie die van 1 - 4 december 2018 zal plaats vinden in Buenos Aires, is opgezet in samenwerking met het staatssecretariaat van Agroindustria van Argentinië en zal worden begeleid door Wageningen Universiteit (WUR) en de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen.

U bent van harte welkom deel te nemen aan de missie waarbij netwerkgelegenheid is met Nederlandse bedrijven in Argentinië en Argentijnse bedrijven uit de sector. Ook zal er aanwezigheid zijn van Argentijnse en Nederlandse autoriteiten.

Workshop, matchmaking en presentaties

In samenwerking met het Argentijnse Ministerie Agro-industrie, Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, Wageningen University and Research organiseert de Nederlandse Ambassade in Argentinië op 3 december een workshop in Buenos Aires inclusief een match making met Argentijnse tuinbouwbedrijven. Tevens presenteert Wageningen University and Research de opzet van demonstratieprojecten die in 2019 zullen worden uitgevoerd om de impact van keteninnovatie te laten zien.

Promoting Horticultural Supply Chain in Argentina

De Argentijnse overheid heeft de ambitie de tuinbouwsector en haar ketens te versterken om de voedselzekerheid én voedselveiligheid te verbeteren. Argentinië wil 'de supermarkt van de wereld' worden en het vertrouwen van buitenlandse markten herwinnen. Daabij wil Argentinië dat Nederland een belangrijke partner op deze gebieden is. Dat blijkt wel uit het aantal agro-gerelateerde MoU’s die getekend zijn  tijdens Macri's staatsbezoek in maart 2017.

Eerder dit jaar vond een ronde tafel meeting plaats in Bleiswijk om de interesse van de Nederlandse tuinbouwsector te polsen om zaken te doen in Argentinië. U heeft hierin interesse getoond. In oktober heeft vervolgens een missie plaatsgevonden om de actuele situatie van tuinbouwketens in Argentinië in kaart te brengen en daarnaast om te bereidheid te vinden van Argentijnse bedrijven om te investeren in innovaties en technologie ter verbetering van productie en ketenkwaliteit. Uitkomst van deze missie zijn concrete mogelijkheden om technologie te introduceren onder andere rondom kastechnologie, verpakking, ‘integrated pest control’, waterbehandeling.

Via onderstaande link kunt u de originele uitnodiging downloaden.

Voor meer informatie neemt u contact op met BUE-LNV@minbuza.nl